Greenhouse i Augustenborg kan vinna Gröna Lansen

Greenhouse i Augustenborg kan vinna Gröna Lansen

ANNONS
[aas_zone zone_id="20304"]

Annons
[aas_zone zone_id="10948"]
Annons

Flerbostadshuset Greenhouse är en av finalisterna till Stadsbyggnadspriset 2017 och Gröna Lansen 2017, Malmö stads årliga pris för arkitektur och hållbart byggande.

Varje år delar Malmö ut Stadsbyggnadspris för arkitektur och stadsbyggnad och ett Gröna Lansen-pris för hållbart byggande. I år har juryn valt att presentera sex finalister av totalt ett trettiotal inkomna förslag.

– Årets finalister är byggnader som bjuder staden på något extra. I Malmö har detta satt sig i den vardagliga bruksarkitekturen och för mig är de värda att lyfta fram som exempel på god stadsbyggnad, säger Märta Stenevi (MP), kommunalråd och ordförande i stadsbyggnadsnämnden.

Stadsbyggnadspriset har delats ut sedan 1982 och belönar värdefulla förbättringar av Malmös stads- och livsmiljö. Vid bedömning tittar juryn på arkitektonisk kvalitet, hållbarhet, funktion, nytänkande, process, påverkan och betydelse för staden. Årets finalister är Holma torg, flerbostadshus, lokaler och torg, Greenhouse, flerbostadshus och förskola, och Malmö Saluhall.

Annons

Gröna Lansen har delats ut sedan 2001 och belönar ett miljömässigt hållbart byggande, som bidrar till en beständig stadsmiljö och klimatsmart livsstil. Vid bedömning tittar juryn på projektets möjligheter för en klimatsmart livsstil, nytänkande, process samt påverkan och betydelse för staden. Även här är Greenhouse en av finalisterna. De andra två projekten som har chans att vinna priset är Studio, kontor, konferens, hotell och restaurang, och kontorshuset Gängtappen.

 

Studio

Studio. Foto: Bojana Lukac, Malmö stadsbyggnadskontor.

 

Malmö Saluhall

Malmö Saluhall. Foto: Bojana Lukac, Malmö stadsbyggnadskontor

 

På Stadsbyggandets dag den 1 september tillkännages vilka av projekten som vinner.

Greenhouse i Augustenborg. Foto: Leif Gustavsson

[aas_zone zone_id="20603"]
[aas_zone zone_id="20031"]

Relaterade artiklar

Lämna en kommentar


Regler för kommentarer på Hållbart Byggande

Vi ser gärna att du som läsare bidrar med synpunkter och tankar. Tänk dock på att hålla en god ton. Diskussioner och synpunkter välkomnas liksom kritik, däremot bör det handla om sakfrågan och inte om en person. Vi önskar en civiliserad ton i vårt kommentarsfält och alla påhopp, kränkningar, stötande språk eller uttryck tas bort.