Xylem ansluter till Female Technical Engineer

Xylem ansluter till Female Technical Engineer

ANNONS
[aas_zone zone_id="20304"]

Annons
[aas_zone zone_id="10948"]
Annons

Vattenteknikbolaget Xylem blir partnerföretag till CoGig och programmet Female Technical Engineer, med syfte att öka andelen kvinnor inom branschen.

CoGig driver tre utvecklingsprogram, Female Leader Engineer, Female Digital Engineer och Female Technical Engineer, med den övergripande visionen att makten i näringslivet ska vara jämnt fördelad mellan kvinnor och män.

Female Technical Engineer är ett utvecklingsprogram för ingenjörsstudenter i slutet av sin utbildning, med syfte att fler kvinnor ska inspireras att arbeta med teknik inom industrin. Genom programmet får ingenjörsstudenter möjlighet till mer fördjupad kontakt med svensk industri och en chans att utforska jobb inom teknikbranschen.

Xylem blir det åttonde partnerföretaget till programmet tillsammans med Atlas Copco, Boliden, LKAB, Holmen, Northvolt, Schneider Electric och Rejlers.

– Vi är väldigt glada att välkomna Xylem till programmet för att tillsammans med dem arbeta för en jämnare maktbalans i näringslivet, säger Madelen Porserud, vd på CoGig.

– På Xylem jobbar vi med att säkra vattenförsörjningen för alla människor. För att lyckas behöver vi de bästa ingenjörerna och bygga de mest innovativa teamen. Vi jobbar aktivt med ökad mångfald och inkludering för vi vet att det är rätt väg att gå för att nå vårt mål. Female Technical Engineer känns helt rätt för oss eftersom vi når ut till de bästa ingenjörerna samtidigt som vi hjälper till att driva en förändring i industrin, säger Jonas Romfelt, Director Water Infrastructure R&D.

Sponsrat innehåll från Rockwool
[aas_zone zone_id="20603"]
[aas_zone zone_id="20031"]

Lämna en kommentar


Regler för kommentarer på Hållbart Byggande

Vi ser gärna att du som läsare bidrar med synpunkter och tankar. Tänk dock på att hålla en god ton. Diskussioner och synpunkter välkomnas liksom kritik, däremot bör det handla om sakfrågan och inte om en person. Vi önskar en civiliserad ton i vårt kommentarsfält och alla påhopp, kränkningar, stötande språk eller uttryck tas bort.