Wihlborgs skriver under Helsingborgs klimatavtal

Wihlborgs skriver under Helsingborgs klimatavtal

ANNONS

Annons

Under en digital klimatfrukost i slutet av januari presenterade Helsingborgs stad ett klimatavtal som tagits fram med syfte att minska stadens gemensamma klimatavtryck och minska CO2-utsläppen. Fastighetsbolaget Wihlborgs är ett av de första företagen att skriva under avtalet.

Genom att skriva under avtalet har bolaget bland annat förbundit sig att fasa ut fossilbaserade bränslen, resursoptimera och göra cirkulära val kopplat till drift och underhåll av fastigheter, öka andelen miljö- och klimatcertifieringar i fastighetsbeståndet, minska klimatpåverkan i byggprojekt och hyresgästanpassningar och klimatanpassa byggnader.

– Jag är glad att få kunna underteckna klimatavtalet för Wihlborgs räkning. Att företag, organisationer, staden och privatpersoner i Helsingborg samverkar är en förutsättning för att vi skall lyckas med klimatutmaningen, säger Magnus Lambertsson, regionchef på Wihlborgs i Helsingborg.

– Om vi som stad ska nå de ambitiösa målen i den, så måste vi arbeta tillsammans med både näringslivet och civilsamhället. Wihlborgs har i flera år tagit stora steg för att energieffektivisera sina fastigheter och minska sin klimatpåverkan. Bolaget ser hållbarhet som en förutsättning för lönsamhet och är en viktig aktör för näringslivets långsiktiga utveckling i staden. Deras erfarenhet ger värdefull kunskap till det fortsatta samarbetet inom Helsingborgs klimatavtal, säger Henrik Frindberg, miljödirektör i Helsingborgs stad.

Foto: EGA Architects/Wihlborgs/Helsingborgs stad

Sponsrat innehåll från Bygma

ANNONS

Annons

Relaterade artiklar

Lämna en kommentar


Regler för kommentarer på Hållbart Byggande

Vi ser gärna att du som läsare bidrar med synpunkter och tankar. Tänk dock på att hålla en god ton. Diskussioner och synpunkter välkomnas liksom kritik, däremot bör det handla om sakfrågan och inte om en person. Vi önskar en civiliserad ton i vårt kommentarsfält och alla påhopp, kränkningar, stötande språk eller uttryck tas bort.