ANNONS
White vinner internationellt arkitekturpris för Forumtorget

White vinner internationellt arkitekturpris för Forumtorget

annons
ANNONS

Det nya Forumtorget i Uppsala, gestaltat av White Arkitekter, har vunnit Architecture Masterprize i kategorin Small scale landscape projects.

– Vi är mycket stolta och glada för priset. Det är en bekräftelse på att vi lyckats skapa arkitektur av yppersta världsklass på Forumtorget i Uppsala, säger Gustav Jarlöv, ansvarig arkitekt på White.

Juryn bestående av designer, arkitekter, akademiker och curators lyfter fram de bästa projekten från hela världen i 42 kategorier som gäller allt från inredning till stadsplanering. Tillsammans har de bedömt bidrag från över 65 länder. Det är Architecture Masterprize uppdrag att lyfta och öka synligheten för kvalitetsarkitektur i världen med särskild fokus på kreativitet och innovation.

Gestaltningen av Forumtorget, beläget centralt i Uppsala, bygger vidare på platsens historia med ungdomshäng, politiska möten och manifestationer genom en platå i grön terazzo, ett nytt stengolv samt en 65 meter lång soffa. Soffan är framtagen med hjälp av högteknologiska design- och tillverkningsprocesser för att kunna skapa en möbel som utgår från människokroppen och dess variationer.

Foto: Aksel Alvarez

ANNONS
Annons

Relaterade artiklar

Annons

Lämna en kommentar


Regler för kommentarer på Hållbart Byggande

Vi ser gärna att du som läsare bidrar med synpunkter och tankar. Tänk dock på att hålla en god ton. Diskussioner och synpunkter välkomnas liksom kritik, däremot bör det handla om sakfrågan och inte om en person. Vi önskar en civiliserad ton i vårt kommentarsfält och alla påhopp, kränkningar, stötande språk eller uttryck tas bort.