White går med i plattform för Agenda 2030

Monica von Schmalensee Foto Jenny Öhman

White går med i plattform för Agenda 2030

ANNONS

Annons

White Arkitekter blir tillsammans med tankesmedjan Global Utmaning en del av Sweden Local2030 Hub, en plattform för kapacitetsbyggnad, kunskapsdelning och samverkan med syftet att påskynda genomförandet av Agenda 2030.

– White är partner till Global Utmaning och det är en viktig plattform för oss med de utmaningar vi ser framför oss. Vi har varit och är mycket aktiva inom Agenda 2030 och de 17 globala målen för hållbar utveckling. Det är både hedrande och viktigt att Stockholm blir en hubb för detta arbete, säger Monica von Schmalensee, arkitekt på White och senior rådgivare, Global Utmaning.

Arkitektkontoret har även satt upp den nya visionen att “alla projekt ska vara klimatpositiva från år 2030”.

Stärka samverkan

Sweden Local2030 Hub etablerats av nyckelaktörer för det lokala genomförandet av FN:s hållbarhetsmål. Hubben är en samlingsplats för organisationer, kommuner, forskningsinstitut, företag och nätverk som är huvudaktörer för lokalt genomförande av FN:s hållbarhetsmål kopplade till hållbara städer.

– Hubben kommer att stärka samverkan mellan kommunala och regionala aktörer, skapa ytor för kunskapsutbyte och bygga gemensam kapacitet för att implementera Agenda 2030, säger Tove Ahlström, vd på tankesmedjan Global Utmaning som administrerar initiativet.

Relaterade artiklar

Lämna en kommentar


Regler för kommentarer på Hållbart Byggande

Vi ser gärna att du som läsare bidrar med synpunkter och tankar. Tänk dock på att hålla en god ton. Diskussioner och synpunkter välkomnas liksom kritik, däremot bör det handla om sakfrågan och inte om en person. Vi önskar en civiliserad ton i vårt kommentarsfält och alla påhopp, kränkningar, stötande språk eller uttryck tas bort.