Water & Wastewater flyttas till 2023

Foto: Stockholmsmässan

Water & Wastewater flyttas till 2023

ANNONS

Annons

Nu står det klart att mässan Water & Wastewater flyttas fram till 2023, istället för att äga rum 2022 som initialt var planen.

VA-branschen står inför stora utmaningar de närmaste åren. Infrastrukturen för vatten och avlopp behöver förnyas, anpassas och byggas ut för att möta de krav som en hållbar samhällsutveckling kräver. Mot bakgrund av detta tog Stockholmsmässan initiativ till en ny VA-mässa i Stockholm. Den ursprungliga planen var att lansera den nya mässan Water & Wastewater i september 2021. På grund av Covid-19 och framflyttning av en mängd mässor både i Sverige och internationellt flyttades Water & Wastewater fram till september 2022. Nu meddelar arrangören Stockholmsmässan att evenemanget skjuts på ett år till.

– Vi har haft ”örat mot marken” en längre tid, lyssnat och spanat för att säkerställa att lanseringen blir väl timad och passar mot andra event som berör branschen över tid. Vår analys har då resulterat i beslutet att flytta Water & Wastewater till 5-7 september 2023 och därefter återkomma vartannat år, säger Peter Söderberg, projektledare, Stockholmsmässan.

– Det är välkommet att det skapas bra samlingsplatser för VA-branschen. Det händer otroligt mycket inom området idag med massiva investeringar, spännande teknisk utveckling och en ny syn på vattnets roll i samhället. Vi på Cirkulation har inte upplevt något liknande under våra 30 år, säger Erik Winnfors Wannberg, chefredaktör VA-tidskriften Cirkulation.

Water & Wastewater kommer att gå av stapeln 5–7 september 2023.

Sponsrat innehåll från Cembrit

Relaterade artiklar

Lämna en kommentar


Regler för kommentarer på Hållbart Byggande

Vi ser gärna att du som läsare bidrar med synpunkter och tankar. Tänk dock på att hålla en god ton. Diskussioner och synpunkter välkomnas liksom kritik, däremot bör det handla om sakfrågan och inte om en person. Vi önskar en civiliserad ton i vårt kommentarsfält och alla påhopp, kränkningar, stötande språk eller uttryck tas bort.