Wallenstam lanserar ramverk för gröna obligationer

Wallenstam lanserar ramverk för gröna obligationer

Wallenstam tar nästa steg på den svenska obligationsmarknaden. Fastighetsbolaget har i samarbete med Handelsbanken upprättat ett ramverk för gröna obligationer.

Det gröna ramverket ger Wallenstam möjlighet att emittera gröna obligationer under det ordinarie MTN-programmet (Medium Term Notes). Ramverket beskriver vilka typer av projekt och tillgångar som kan finansieras med hjälp av gröna obligationer.

Läs mer: Gröna obligationer – symbolhandling eller verklig miljönytta?

Ramverket har granskats av det oberoende analysinstitutet Cicero (Center for International Climate Research) och fått ett mycket starkt resultat. Cicero ger i sin så kallade second opinion Wallenstams ramverk det högsta betyget, Dark Green. Även strukturen för styrning och rapportering i ramverket erhåller det högsta betyget, Excellent, uppger bolaget i ett pressmeddelande.

– Wallenstams närvaro på obligationsmarknaden syftar till att skapa en bredare och mer flexibel kapitalförsörjning. Med vårt omfattande hållbarhetsarbete i ryggen känns det naturligt för oss att ta steget mot mer grön finansiering, säger Hans Wallenstam, vd.

Annons
Annons

Relaterade artiklar

Leave A Comment