Wallenstam lanserar ramverk för gröna obligationer

Wallenstam lanserar ramverk för gröna obligationer

ANNONS

Annons

Wallenstam tar nästa steg på den svenska obligationsmarknaden. Fastighetsbolaget har i samarbete med Handelsbanken upprättat ett ramverk för gröna obligationer.

Det gröna ramverket ger Wallenstam möjlighet att emittera gröna obligationer under det ordinarie MTN-programmet (Medium Term Notes). Ramverket beskriver vilka typer av projekt och tillgångar som kan finansieras med hjälp av gröna obligationer.

Läs mer: Gröna obligationer – symbolhandling eller verklig miljönytta?

Ramverket har granskats av det oberoende analysinstitutet Cicero (Center for International Climate Research) och fått ett mycket starkt resultat. Cicero ger i sin så kallade second opinion Wallenstams ramverk det högsta betyget, Dark Green. Även strukturen för styrning och rapportering i ramverket erhåller det högsta betyget, Excellent, uppger bolaget i ett pressmeddelande.

– Wallenstams närvaro på obligationsmarknaden syftar till att skapa en bredare och mer flexibel kapitalförsörjning. Med vårt omfattande hållbarhetsarbete i ryggen känns det naturligt för oss att ta steget mot mer grön finansiering, säger Hans Wallenstam, vd.

Sponsrat innehåll från Soltech

Relaterade artiklar

Lämna en kommentar


Regler för kommentarer på Hållbart Byggande

Vi ser gärna att du som läsare bidrar med synpunkter och tankar. Tänk dock på att hålla en god ton. Diskussioner och synpunkter välkomnas liksom kritik, däremot bör det handla om sakfrågan och inte om en person. Vi önskar en civiliserad ton i vårt kommentarsfält och alla påhopp, kränkningar, stötande språk eller uttryck tas bort.