ANNONS

Wallenstam bygger nya hyresrätter i Uppsala

annons
ANNONS

På Bruno Liljeforsgatan i Gränby ska Wallenstam bygga 116 hyreslägenheter, klara för inflyttning till sommaren 2017.

I Symfonin kommer de 116 lägenheterna att bli i storlekarna ett till tre rum och kök med en tyngdpunkt på två rum och kök. Det blir en klimatsmart fastighet som försörjs med grön el från Svensk NaturEnergi. Arkitekturen i de olika delarna av fastigheten syftar till att de tydligt ska urskilja sig från varandra med en färgsättning som är inspirerad från befintlig bebyggelse i norra Gränby.

Detta är Wallenstams tredje bostadsproduktion i Uppsala som påbörjas. Andra pågående nyproduktioner i Uppsala är Snickeriet med 137 hyreslägenheter i Östra Sala backe och Fjärilen i Rosendal med 145 hyreslägenheter.

– Det är glädjande att vi nu har nästan 400 lägenheter i produktion Uppsala. Behovet av bostäder är stort och vi ser fram emot att fortsätta bidra till att skapa fler hem i Uppsala. Det formella spadtaget för Symfonin tas tillsammans med kommunstyrelsens ordförande Marlene Burwick början av februari, säger Mathias Aronsson, vvd Wallenstam AB.

Källa: Wallenstam. Skiss: Argo Arkitekter

ANNONS
Annons

Relaterade artiklar

Annons

Lämna en kommentar


Regler för kommentarer på Hållbart Byggande

Vi ser gärna att du som läsare bidrar med synpunkter och tankar. Tänk dock på att hålla en god ton. Diskussioner och synpunkter välkomnas liksom kritik, däremot bör det handla om sakfrågan och inte om en person. Vi önskar en civiliserad ton i vårt kommentarsfält och alla påhopp, kränkningar, stötande språk eller uttryck tas bort.