Ventilation överst på listan vid renoveringsbehov

Ventilation överst på listan vid renoveringsbehov

Enligt en ny kartläggning från Industrifakta toppar ventilationsanläggningar listan när det gäller uppgradering av gammal utrustning hos privata och kommunala bostadsföretag.

För att bostads- och fastighetsföretag ska kunna minska sin energianvändning kommer det krävas olika typer av åtgärder. En av dem handlar om att uppgradera redan befintlig utrustning och enligt en kartläggning som analysföretaget Industrifakta gjorde under hösten 2017 hamnar ventilationsanläggningar högst upp på listan när det gäller renoveringsbehov av tekniska investeringar.

I undersökningen ingår större privata bostads- och fastighetsföretag samt kommunala bostadsbolag.

-Vi noterar att många av de intervjuade fastighetsägarna menar att en ökad digitalisering, värmeåtervinning och användning av solpaneler kommer bidra till en minskad driftkostnad framöver, säger Jens Linderoth, analysansvarig på Industrifakta.

Foto: iStock

Annons
Annons

Relaterade artiklar

One Comment

  1. Veckans länkar | Fastighetsteknik
    2018-01-05 at 14:09 Svara

    […] Ventilation överst på listan vid renoveringsbehov Enligt en ny kartläggning från Industrifakta toppar ventilationsanläggningar listan när det gäller uppgradering av gammal utrustning hos privata och kommunala bostadsföretag. […]

Leave A Comment