Vellinge kommun lanserar sin första gröna obligation

Vellinge kommun lanserar sin första gröna obligation

ANNONS

Annons

Den gröna obligationen är på 200 miljoner och ska finansiera Omtankens hus i Höllviken – kommunens nya omsorgsboende och mötesplats för äldre.

Som en del i sitt klimat- och miljöarbete emitterar fler och fler kommuner och fastighetsbolag gröna obligationer. Nu har Vellinge kommun lanserat sin första obligation.

– Vi är mycket glada över att kunna lansera vår första gröna obligation tillsammans med KPA Pension. Omtankens hus är ett exempel på Vellinge kommuns ambition att finansiera hållbara investeringar med gröna obligationer. Det är inte bara ett nollenergihus byggt enligt marknadens allra tuffaste miljökrav utan det är också ett fullservicekoncept för kommunens äldre, säger kommunstyrelsens ordförande Carina Wutzler (M) i ett pressmeddelande.

Ramverket för gröna obligationer i Vellinge kommun introducerades i november förra året och enligt kommunen är intresset från marknaden stort.

Foto: Vellinge kommun

Relaterade artiklar

Lämna en kommentar


Regler för kommentarer på Hållbart Byggande

Vi ser gärna att du som läsare bidrar med synpunkter och tankar. Tänk dock på att hålla en god ton. Diskussioner och synpunkter välkomnas liksom kritik, däremot bör det handla om sakfrågan och inte om en person. Vi önskar en civiliserad ton i vårt kommentarsfält och alla påhopp, kränkningar, stötande språk eller uttryck tas bort.