Västerås Congresshuset blir GreenBuilding Partner

ANNONS
[aas_zone zone_id="20304"]

Annons
[aas_zone zone_id="10948"]
Annons

Fastighets AB Congresshuset i Västerås har minskat sin energianvändning med mer än 25 procent och når därmed de europeiska klimatmålen och har därför certifierats som GreenBuilding Partner.

Certifieringen har uppnåtts genom energieffektivisering via Mälarenergi. Fastigheten består av tre olika sammanbyggda delar. Den äldsta som används av Aros Congress Center är från 1972 och den senaste, Konserthuset, är från 2002. Byggnaderna omfattar drygt 24 000 m2 och ägs och förvaltas av Länsförsäkringar Bergslagen.

I oktober 2012 inledde Länsförsäkringar Bergslagen ett samarbete med Mälarenergi för att se över fastighetens energianvändande. En energikartläggning genomfördes där byggnadens totala energianvändning kartlades. Mälarenergi genomförde flertalet åtgärder, som förnyelse och ombyggnation av tekniska installationer för värme, ventilation och kyla, inklusive installation av en samordnad styr- och reglerutrustning. Totalt har effektiviseringen resulterat i att 30 procent mindre el och 25 procent mindre värme än tidigare används, rapporterar Mälarenergi.

1 januari 2015 var projektet med energieffektivisering klar och ett komfortavtal tecknades mellan Fastighets AB Congresshuset i Västerås och Mälarenergi. Komfortavtalet innebär garantier på energibesparingar av värme och el under åtta år samt finansiering av åtgärderna. GreenBuilding-certifieringen av fastigheten är nu också utförd vilket betyder att fastigheten uppfyller de europeiska klimatmålen för energianvändning.

– Vi är mycket stolta över att kunna utföra effektiviseringar och nu också GreenBuilding-certifieringar åt våra kunder. GreenBuilding är en kvalitetsstämpel som visar att företagen utnyttjar energi på ett hållbart sätt samtidigt som de därmed belastar miljön mindre, säger Anders Tenggren, affärsområdesansvarig för AO Energitjänster på Mälarenergi.

Sponsrat innehåll från Paroc
[aas_zone zone_id="20603"]
[aas_zone zone_id="20031"]

Relaterade artiklar

Lämna en kommentar


Regler för kommentarer på Hållbart Byggande

Vi ser gärna att du som läsare bidrar med synpunkter och tankar. Tänk dock på att hålla en god ton. Diskussioner och synpunkter välkomnas liksom kritik, däremot bör det handla om sakfrågan och inte om en person. Vi önskar en civiliserad ton i vårt kommentarsfält och alla påhopp, kränkningar, stötande språk eller uttryck tas bort.