Interface certifierat som koldioxidneutralt företag

Foto: Interface

Interface certifierat som koldioxidneutralt företag

ANNONS
[aas_zone zone_id="20304"]

Annons
[aas_zone zone_id="10948"]
Annons

Golvföretaget är tredjepartcertifierade som koldioxidneutralt företag enligt PAS 2060, den internationella standarden för att mäta koldioxidneutralitet skapad av British Standards Institution (BSI).

För att uppnå detta har Interface gjort ett stort arbete med att anpassa sina fabriker, produkter och distribution för att drastiskt minska koldioxidutsläppen. I nuläget är klimatkompensation nödvändig för att balansera de utsläpp som Interface ännu inte har lyckats få bort, skriver bolaget i ett pressmeddelande. Målet är att på sikt inte behöva klimatkompensera alls.

Nu är allt vi gör, varje del av vår verksamhet koldioxidneutral, säger Laurel Hurd, CEO på Interface. Vi har arbetat hårt för att koldioxidreducera vår verksamhet och med hjälp av flera nya innovationer har vi nu den produkt med lägsta koldioxidavtrycket på marknaden från ”Cradle to Gate”, innan vi ens klimatkompenserat. Vi är otroligt stolta över denna prestation och resan slutar inte här. Vi kommer fortsätta att minska våra koldioxidutsläpp och sedan kompensera växthusgasemissionsreduktioner tills detta inte längre behövs.

Annons

Interface planerar att genomföra en årlig genomgång för att behålla sin certifiering.

För att bli ett koldioxidnegativt företag år 2040 måste vi först lagra mer kol än det vi släpper ut, utan att behöva klimatkompensera. På vägen fortsätter vi att förändra vårt sätt att tillverka golv och samarbetar med våra leverantörer för att ytterligare minska Scope 3-utsläpp. Vi fortsätter att uppmuntra andra företag att ansluta sig till arbetet med att minska den globala uppvärmningen och skapa ett hälsosamt klimat för alla. Om Interface kan göra det kan alla företag det, säger Laurel Hurd.

[aas_zone zone_id="20603"]
[aas_zone zone_id="20031"]

Lämna en kommentar


Regler för kommentarer på Hållbart Byggande

Vi ser gärna att du som läsare bidrar med synpunkter och tankar. Tänk dock på att hålla en god ton. Diskussioner och synpunkter välkomnas liksom kritik, däremot bör det handla om sakfrågan och inte om en person. Vi önskar en civiliserad ton i vårt kommentarsfält och alla påhopp, kränkningar, stötande språk eller uttryck tas bort.