Var femte svensk upplever besvär av inomhusmiljön

Var femte svensk upplever besvär av inomhusmiljön

ANNONS
[aas_zone zone_id="20304"]

Annons
[aas_zone zone_id="10948"]
Annons

Många besväras av inomhusmiljön. Folkmyndighetens senaste Miljörapport visar att tjugo procent av de tillfrågade uppger symtom som de anser bero på inomhusmiljön.

Annons

Enligt rapporten har besvären i bostäder ökat från 0,8 procent till 0,9 procent. Omkring 19 procent anger att de har synliga fuktskador, synligt mögel eller mögellukt i bostaden. Den högsta andelen fuktskador rapporteras av boende i hus byggda före 1976 medan högsta andelen besvär rapporteras från hus byggda 1941–1975. Det är personer som bor i hyresrätter står för högst andel rapporterade besvär, vilket är en ökning jämfört med Miljöhälsorapporten från 2007. Besvär orsakade av faktorer i inomhusmiljön inkluderar bland annat luktolägenhet, irritation, astma, allergi och annan överkänslighet, huvudvärk och trötthet.

[aas_zone zone_id="20603"]
[aas_zone zone_id="20031"]

2 Kommentarer

  1. Vikten av en god inomhusmiljö - FRAKKA
    2018-02-06 at 12:48 Svara

    […] Hållbart byggande […]

Lämna en kommentar


Regler för kommentarer på Hållbart Byggande

Vi ser gärna att du som läsare bidrar med synpunkter och tankar. Tänk dock på att hålla en god ton. Diskussioner och synpunkter välkomnas liksom kritik, däremot bör det handla om sakfrågan och inte om en person. Vi önskar en civiliserad ton i vårt kommentarsfält och alla påhopp, kränkningar, stötande språk eller uttryck tas bort.