VA Tour är i full gång – och dagvattenhantering står högst upp på agendan

VA Tour är i full gång – och dagvattenhantering står högst upp på agendan

ANNONS
[aas_zone zone_id="20304"]

Annons
[aas_zone zone_id="10948"]
Annons

I oktober 2023 inleddes VA Tour Sweden med ett stopp på Vatten 2023 i Göteborg. Nu har resan gått vidare och efter stoppen i Umeå och Stockholm, gör sig såväl utställare som besökare redo för turnéns sista två mässtillfällen – i Malmö den 25 januari och Jönköping den 30 januari.

En utställare som står klar för spännande möten på Sveriges största mötesplats inom markförlagd VA är Wavin, som under mässdagarna vill framhäva vikten av givande kunskapsutbyte i en ständigt föränderlig värld.

Ser vatten som resurs

Efter tre hållplatser har VA Tour Sweden nu ställt in siktet mot sina två sista stopp – Malmö och Jönköping. Turnén, som arrangeras vartannat år, är Sveriges största mötesplats inom markförlagd VA, där VA-ingenjörer, entreprenörer, leverantörer och andra branschaktörer samlas för att dela med sig senast nytt.

En av årets utställare är Wavin, som i år vill lägga stort fokus på dagvattenhantering och hur man med Wavins produkter kan bidra till en helhetslösning där vatten ses som en resurs snarare än ett problem. Detta är särskilt aktuellt på grund av dagens och framtidens klimatförändringar.

– Dagvattenhantering ligger så klart alltid högt på vår lista, men med sommarens och höstens översvämningar i närminnet hoppas vi att fler aktörer på marknaden kommer att förstå vikten av att kunna använda vårt dagvatten som en resurs. Det finns många möjligheter med korrekt dagvattenhantering och det vill vi informera om på årets VA Tour, säger Mikael Gabrielsson, försäljningschef för VA hos Wavin Sverige.

Ett konstant kunskapsutbyte

VA Tours första stopp i Göteborg, Umeå och Stockholm har bjudit på många bra och positiva tillfällen för kundmöten och kunskapsutbyte. Det är något som Wavin ser fram emot även under tourens slutspurt.

– VA Tour är för oss en stor möjlighet till att ha positiva kundmöten, stärka vår relation med branschen och kunna dela med oss av den information och kunskap vi har om dagvattenhantering och framtidens VA-lösningar. Samtidigt får vi chansen att ta pulsen på marknaden, att höra vilka utmaningar som finns just nu och informera om vilken roll vi som VA-leverantör kan spela i det. Vi hoppas så klart att de nästa två träffarna ger oss möjlighet för ytterligare dialoger med givande kunskapsutbyte, avslutar Mikael Gabrielsson.

På VA Tour i Malmö hittas Wavin i monter 6 och på mässans sista stopp i Jönköping står de i monter C06:05.

Sponsrat innehåll från Fristads
[aas_zone zone_id="20603"]
[aas_zone zone_id="20031"]

Relaterade artiklar

Lämna en kommentar


Regler för kommentarer på Hållbart Byggande

Vi ser gärna att du som läsare bidrar med synpunkter och tankar. Tänk dock på att hålla en god ton. Diskussioner och synpunkter välkomnas liksom kritik, däremot bör det handla om sakfrågan och inte om en person. Vi önskar en civiliserad ton i vårt kommentarsfält och alla påhopp, kränkningar, stötande språk eller uttryck tas bort.