Utökar sin produktionskapacitet i Japan för att möta efterfrågan på miljövänliga värmelösningar

Utökar sin produktionskapacitet i Japan för att möta efterfrågan på miljövänliga värmelösningar

ANNONS
[aas_zone zone_id="20304"]

Annons
[aas_zone zone_id="10948"]
Annons

Det finns en stark efterfrågan på miljövänliga värmelösningar med högre effektivitet som ska hjälpa till att nå mål om minskade koldioxidutsläpp för företag inom bland andra litiumjonbatteri-, halvledar- och fordonsbranschen. För att möta det ökade behovet utökar Kanthal sin produktionskapacitet i Sakura, Japan – en investering om cirka 100 MSEK. Syftet är att svara på marknadstillväxten på medel och lång sikt i Asien.

I Kanthals anläggning i Sakura, Japan, tillverkas produkter som används i elektrifieringen av industriella värmeprocesser.

Den starka globala tillväxten för litiumjonbatterier och halvledare driver en ökande efterfrågan på Kanthals miljövänliga värmelösningar. Samtidigt börjar ett flertal industrier såsom stål och fordon att omvandla sina värmningsprocesser från fossila bränslen till elektriska lösningar vilket gör produktionen mer energieffektiv samtidigt som de minskar sina koldioxidutsläpp.

Ökad produktionskapacitet och fler arbetstillfällen

Den totala investeringen om cirka 100 MSEK kommer att ske mellan 2024 och 2025. Den inkluderar utvecklingen av en ny anläggning i närheten av den nuvarande i Sakura, samt ny utrustning och ny layout. Den ska vara i full drift i slutet av 2025 och väntas öka företagets produktionskapacitet i Sakura med cirka 60 % samt leda till ytterligare arbetstillfällen.

Investeringen ska garantera en fortsatt stark lokal närvaro med förbättrad tillverkningskapacitet, ledtider och service.

Har expanderat i flera länder

“Den här investeringen är nödvändig för att vi ska kunna möta våra kunders nuvarande och framtida behov. Vi förväntar oss en snabbt växande efterfrågan på våra värmelösningar, både på våra traditionella produkter och på våra processgasvärmare för höga temperaturer, eftersom de gör det möjligt för industrier att genomföra det gröna teknikskiftet. Investeringen gör att vi kan svara på efterfrågan i Asien”, säger Simon Lile, chef för affärsområdet Heating Systems på Kanthal.

Under det senaste året har Kanthal tillkännagett utbyggnationer av anläggningarna i Walldorf, Tyskland; Perth, Skottland; och Concord, USA. Det här är ytterligare ett exempel på hur företaget expanderar sin produktionskapacitet för att möta efterfrågan.

Sponsrat innehåll från Fristads
[aas_zone zone_id="20603"]
[aas_zone zone_id="20031"]

Lämna en kommentar


Regler för kommentarer på Hållbart Byggande

Vi ser gärna att du som läsare bidrar med synpunkter och tankar. Tänk dock på att hålla en god ton. Diskussioner och synpunkter välkomnas liksom kritik, däremot bör det handla om sakfrågan och inte om en person. Vi önskar en civiliserad ton i vårt kommentarsfält och alla påhopp, kränkningar, stötande språk eller uttryck tas bort.