Tyréns satsning på social hållbarhet förstärks av näringslivsexpert

ANNONS
[aas_zone zone_id="20304"]

Annons
[aas_zone zone_id="10948"]
Annons

Henrik Tufvesson är en välkänd näringslivsexpert med många års erfarenhet inom fastighetsbranschen. Han kommer från och med den 31 oktober att arbeta tillsammans med Tyréns som fastighetsmarknadsanalytiker och på så sätt bli en del av företagets satsning på social och ekonomisk hållbarhet.

Med en bakgrund som analytiker av fastighets- och bostadsmarknaden och mångårig näringspolitisk chef på Fastighetsägarna, kliver Henrik Tufvesson nu in som konsult inom ett område under expansion.

– Jag kommer att fokusera på att hjälpa Tyréns uppdragsgivare med att förstå fastighetsmarknaden och hur det går att planlägga arbetet inför framtiden. Jag ser fram emot att arbeta med många olika frågeställningar och med ett brett spektrum av kunder både inom det kommunala och privata området, säger Henrik Tufvesson.

– Vi fortsätter att utveckla våra tjänster inom social och ekonomisk hållbarhet. Att koppla ihop de utmaningar som fastighetsbranschen nu står inför med viktiga samhällsfrågor är en nyckel till hållbar utveckling, berättar Robin Svensén, avdelningschef på Tyréns.

Annons

Hållbarhet i utanförskapsområden

Just de här delarna är också något som Henrik Tufvesson har en gedigen erfarenhet av.

– Jag har arbetat inom fastighetsbranschen i hela mitt yrkesverksamma liv, och under senare år med ett fokus på social hållbarhet i så kallade utanförskapsområden. Jag har bland annat varit delaktig i att starta och driva Lokal platssamverkan under mer än tio år. I korthet handlar initiativet om att fastighetsägare, kommun och polis samverkar med ett ökat fokus på trygghet och trivsel. Det hela hålls samman av en förening med ett lokalt kansli, säger Henrik Tufvesson.

Det var tempot som konsultrollen erbjuder sammantaget med Tyréns fokus på samhällsbyggnad och hållbarhet som lockade Henrik Tufvesson att ta steget till Tyréns.

– En drivkraft som jag gärna vill utveckla på Tyréns, är att hitta fler konkreta samarbetsformer mellan kommuner och privata aktörer för att bygga social hållbarhet. I stället för att agera i stuprör behövs det fler dialogplatser och kontaktvägar. Vi måste helt enkelt bli bättre på att tillsammans lyfta s:et i ESG, avslutar Henrik Tufvesson.

[aas_zone zone_id="20603"]
[aas_zone zone_id="20031"]

Relaterade artiklar

Lämna en kommentar


Regler för kommentarer på Hållbart Byggande

Vi ser gärna att du som läsare bidrar med synpunkter och tankar. Tänk dock på att hålla en god ton. Diskussioner och synpunkter välkomnas liksom kritik, däremot bör det handla om sakfrågan och inte om en person. Vi önskar en civiliserad ton i vårt kommentarsfält och alla påhopp, kränkningar, stötande språk eller uttryck tas bort.