Torslandaskolan – Med fokus på hållbarhet och jämlikhet

Torslandaskolan – Med fokus på hållbarhet och jämlikhet

ANNONS
[aas_zone zone_id="20304"]

Annons
[aas_zone zone_id="10948"]
Annons

I Torslanda byggs nu en ny F-6-skola med plats för 600 barn. Med stort fokus på hållbarhet. 

Skolans utformning och landskapsarkitektur hyllar vårt nordiska klimat. Utformningen av utomhusområdena nyttjar regnvattnet som ett lustfullt och pedagogiskt element för att lära barnen om klimat, ekologi, biologisk mångfald och vattnets betydelse i naturens kretslopp. Barnen får kunskap om klimatförändringar och om hur vattnet förändras över tid och påverkar vår omgivning.

Skapar trygga miljöer

Skolan är även ett pilotprojekt i Göteborg Stads satsning på jämlik byggnation, vilken innebär att inom- och utomhusmiljöerna ska utformas så att de uppfattas som jämlika och attraktiva för alla oavsett könsidentitet, funktionsvariationer och ålder. Här skapas trygga miljöer genom att bygga överblickbara lokaler som är lätta att orientera sig i. Det varierande taklandskapet och fasadutformningen bidrar till att barnen enkelt kan orientera sig.

Annons

På nya Torslandaskolan kommer de närmare 600 eleverna, inkluderat elever från Grundsärskola, att få en skola med hög fokus på hållbarhet och jämlikhet.

Från GlasLindberg påbörjar vi vår leverans av glas- och aluminiumpartier nu under våren. Skolan beräknas vara färdigställd våren 2024.

[aas_zone zone_id="20603"]
[aas_zone zone_id="20031"]

Lämna en kommentar


Regler för kommentarer på Hållbart Byggande

Vi ser gärna att du som läsare bidrar med synpunkter och tankar. Tänk dock på att hålla en god ton. Diskussioner och synpunkter välkomnas liksom kritik, däremot bör det handla om sakfrågan och inte om en person. Vi önskar en civiliserad ton i vårt kommentarsfält och alla påhopp, kränkningar, stötande språk eller uttryck tas bort.