Tar ansvar för skogsbruket bakom trämaterialet produktionen

Tar ansvar för skogsbruket bakom trämaterialet produktionen

ANNONS
[aas_zone zone_id="20304"]

Annons
[aas_zone zone_id="10948"]
Annons

Snêk ingår partnerskap med Plockhugget, ett samarbete som innebär betydande steg framåt i Snêks engagemang för hållbarhet. Snêk kommer från nu att erbjuda sina kök med certifikat för hyggesfri träråvara. Med detta samarbete tar Snêk ansvar för ett resilient skogsbruk i Sverige.

Snêk producerar högkvalitativa kök och inredningar i massivt trä som ger kunden unika möjligheter till anpassning. Kunden kan också påverka priset genom att bestämma hur mycket de vill göra själva. Kök och inredningar tillverkas med en innovativ och unik kundfokuserad digital plattform som skapar oändliga möjligheter till anpassning av produkterna.

Ska kännas bra i magen

Nu tar företaget ännu ett viktigt steg mot att forma en mer hållbar framtid genom sitt samarbete med Plockhugget, en organisation som verkar för att främja ett mer ekologiskt hållbart skogsbruk. Detta initiativ ger våra kunder möjligheten att installera kök från Snêk med full försäkran om att de stöder skogsbruk som främjar biologisk mångfald och minimerar koldioxidutsläpp, i full överensstämmelse med EU:s riktlinjer för hållbart skogsbruk.

“Samarbetet är ett naturligt steg i Snêks arbete för hållbarhet, kök och inredningar baserat träråvaror som gör att det känns bra i magen också. Samarbetet med Plockhugget är ett sätt för Snêk att ta ansvar för Sveriges skogar idag och imorgon, säger Fredrik Karlsson Peraldi, VD på Snêk.

Uppmuntrar varierat skogsbruk

Annevi Sjöberg på Plockhugget berättar att kalavverkning tillämpas på minst 97% av den brukade skogsmarken i Sverige medan hyggesfritt skogsbruk endast tillämpas på mellan 2-3 %. Sedan 1950-talet har kalhyggesbruket omvandlat ofattbart stora arealer biologiskt rika skogar till planteringar av gran och tall, ofta organiserade i raka rader med förhållandevis låg biologisk mångfald. Annevi menar att det finns utrymme för, och ett akut behov av, att stimulera och uppmuntra en mycket större variation av skogsbruksmetoder. Plockhugget förespråkar naturnära skogsbruk där skogsägaren plockar ut färre men större träd eller skapar mindre öppningar och låter naturen sköta återväxten.

“Certifikaten som Plockhugget erbjuder är ett effektivt och lätt sätt för träanvändande företag att bidra till utvecklingen av ett ekologiskt hållbart skogsbruk i Sverige. Vi är otroligt glada över att Snêk tagit detta steg”, säger Annevi Sjöberg, ansvarig för företagsamverkan och kommunikation på Plockhugget.

Kök som bidrar till hållbarhet

Certifikatsystemet som Plockhugget och Snêk samarbetar kring fungerar ungefär som att välja miljövänlig el. När kunder köper kök från Snek utfärdar Plockhugget ett certifikat som motsvarar den volym virke produkten innehåller. Samtidigt garanteras att samma volym virke har levererats till virkesmarknaden från en skog som brukas hyggesfritt och naturnära enligt Plockhuggets skogsbruksstandard. På så sätt kan kunder vara säkra på att deras val av kök bidrar till att stödja långsiktig stabilitet för skogliga ekosystem med hög biologisk mångfald, samtidigt som de får produkter av högsta kvalitet.

Sponsrat innehåll från Fristads
[aas_zone zone_id="20603"]
[aas_zone zone_id="20031"]

Lämna en kommentar


Regler för kommentarer på Hållbart Byggande

Vi ser gärna att du som läsare bidrar med synpunkter och tankar. Tänk dock på att hålla en god ton. Diskussioner och synpunkter välkomnas liksom kritik, däremot bör det handla om sakfrågan och inte om en person. Vi önskar en civiliserad ton i vårt kommentarsfält och alla påhopp, kränkningar, stötande språk eller uttryck tas bort.