Sweco utser ny hållbarhetschef när Mattias Goldmann flyttar utomlands

Sweco utser ny hållbarhetschef när Mattias Goldmann flyttar utomlands

Sweco utser ny hållbarhetschef när Mattias Goldmann flyttar utomlands

ANNONS

Annons

Andreas Gyllenhammar har utsetts till ny hållbarhetschef. Han efterträder Mattias Goldmann som kommer att flytta utomlands för att ta sig an nya utmaningar, skriver Sweco i ett pressmeddelande.

Andreas Gyllenhammar innehar för närvarande positionen som chef för strategi, innovation och hållbarhet på Jämtkraft. Han tillträder rollen som hållbarhetschef, Chief Sustainability Officer, för Sweco-koncernen och för Sweco Sverige. Andreas Gyllenhammar återvänder till Sweco där han tidigare har arbetat i mer än tio år inom företaget.

– Jag har alltid uppskattat att arbeta för Sweco, hållbarhet är verkligen kärnan i Swecos verksamhet. Swecos roll och ansvar i att ställa om samhället tillsammans med kunderna är verkligen motiverande. Mitt fokus kommer vara att fortsätta utveckla Sweco på den spännande resa som företaget befinner sig på, säger Andreas Gyllenhammar.

LÄS MER: “I tuffare tider är det ännu viktigare att attrahera de bästa”

– Med Andreas Gyllenhammar tar vi nästa steg i Swecos ambition att identifiera och implementera de bästa lösningarna tillsammans med våra kunder. Som det ledande företaget i Europa i vår bransch har vi stora möjligheter, men också ansvar, att leda vägen för att ställa om våra samhällen i en hållbar riktning. Jag vill också tacka Mattias Goldmann för hans bidrag till att sätta ett klimatneutralitetsmål för Swecos verksamhet, men viktigast av allt är hans bidrag till att höja nivån på våra hållbarhetsleveranser i kundprojekt, säger Åsa Bergman, koncernchef och vd för Sweco.

Andreas Gyllenhammar tillträder sin nya befattning den 1 oktober 2021.

Mattias Goldmann / Andreas Gyllenhammar. Foto: Ida Hagberg

Relaterade artiklar

Lämna en kommentar


Regler för kommentarer på Hållbart Byggande

Vi ser gärna att du som läsare bidrar med synpunkter och tankar. Tänk dock på att hålla en god ton. Diskussioner och synpunkter välkomnas liksom kritik, däremot bör det handla om sakfrågan och inte om en person. Vi önskar en civiliserad ton i vårt kommentarsfält och alla påhopp, kränkningar, stötande språk eller uttryck tas bort.