Sweco blir rådgivare i projekt om fossilfritt stål

Sweco blir rådgivare i projekt om fossilfritt stål

ANNONS

Annons

Sweco är rådgivare när H2 Green Steel (H2GS AB) utvecklar storskalig fossilfri ståltillverkning i Norrbotten. Initialt ordervärde för Sweco uppgår till 14 miljoner kronor.

Sweco anlitas för att medverka vid framtagning av miljötillståndsansökan, elkraftsförsörjning, logistik och processintegrering.

– Vi är stolta över att vi fått förtroendet att vara rådgivare i detta banbrytande projekt. Det är mycket inspirerande att jobba med teamet bakom H2 Green Steel, som kännetecknas av stark drivkraft och affärsmannaskap, säger Fredrik Axbyregionchef Swecos energi- och industrikonsulter.

Verksamheten kommer att ha sin bas i Boden-Luleå och kommer att ha tillgång till såväl järnmalm som energi från förnybara energikällor. Storskalig stålproduktion kommer att inledas 2024 och H2 Green Steel planerar att nå en produktionskapacitet om 5 miljoner ton fossilfritt stål till 2030.

– I detta unika projekt utnyttjar vi hela Swecos breda kompetens och får ständigt utmana gamla sanningar för att skapa de bästa lösningarna. Projektet kommer att bidra stort till minskade koldioxidutsläpp, säger Fredrik Axby.

Relaterade artiklar

Lämna en kommentar


Regler för kommentarer på Hållbart Byggande

Vi ser gärna att du som läsare bidrar med synpunkter och tankar. Tänk dock på att hålla en god ton. Diskussioner och synpunkter välkomnas liksom kritik, däremot bör det handla om sakfrågan och inte om en person. Vi önskar en civiliserad ton i vårt kommentarsfält och alla påhopp, kränkningar, stötande språk eller uttryck tas bort.