• tisdag , 5 juli 2022


De hetaste underhållsplanerna för bostadsrättsföreningarna

De hetaste underhållsplanerna för bostadsrättsföreningarna

ANNONS

Annons

Rekordmånga BRF planerar underhåll och investeringar visar en färsk kartläggning från Sverige Bygger.

Sverige Bygger har kartlagt bostadsrättsföreningarnas planer gällande underhåll och investeringar, och det är det “yttre” som toppar listan. Bland de 1100 föreningar som svarat att de kommer att göra underhåll kan vi se att fasadrenoveringar är hetast. Även en uppfräschning av trädgård och grönytor ligger högt på önskelistorna, i Stockholms län är det faktiskt det mest planerade arbetet av alla”, säger marknadschef Peter Åhs om kartläggningen.

Rekordmånga föreningar har svarat i årets undersökning och av de 1100 svarande är det hela 218 stycken (20 %) som har planer på att renovera fasaderna och 191 stycken (18 %) kommer att fixa med utemiljön runt sina bostadsrätter. Andra arbeten som sticker ut är målning där 17 % av de tillfrågade har planer på att fräscha upp både ut- och invändigt. Fönsterrenoveringar (14 % av de svarande), yttertak (13 %) och OVK (12 %) o s v. Se hela listan här.

Förutom arbeten har undersökningen även i år också innefattat investeringar, inköp av varor, och där har 129 BRF (12 % av de tillfrågade föreningarna) planer på att investera i nya tvättmaskiner och torktumlare. Ny belysning ligger på en andraplats med 118 BRF (11%), och på tredjeplats hittar vi nya entrédörrar följd av bredband (8%) på fjärde plats. Längre ner på listan hittar vi solceller (4 %) som klättrar jämfört med tidigare år.

Nytt för i år är att vi även undersökt arbeten som rengöring av kanaler, spolning av dagvattenledningar med mera. Energibesparande åtgärder på både el- och värmesidan klättrar också i årets kartläggning.

Vill du veta mer om undersökningen, beställa affärsmöjligheter i form av vilka bostadsrättsföreningar som ska utföra just de åtgärder du intresserar dig för är du välkommen att läsa mer och anmäla intresse här, maila oss på sales@sverigebygger.se eller ringa 0650-40 28 00.

Relaterade artiklar

Lämna en kommentar


Regler för kommentarer på Hållbart Byggande

Vi ser gärna att du som läsare bidrar med synpunkter och tankar. Tänk dock på att hålla en god ton. Diskussioner och synpunkter välkomnas liksom kritik, däremot bör det handla om sakfrågan och inte om en person. Vi önskar en civiliserad ton i vårt kommentarsfält och alla påhopp, kränkningar, stötande språk eller uttryck tas bort.

Sverige Bygger