ANNONS
Svenska Träskyddsföreningen instiftar träskyddspris
Vattentorget

Svenska Träskyddsföreningen instiftar träskyddspris

annons
ANNONS

Med det nyinstiftade Träskyddspriset vill Svenska Träskyddsföreningen uppmärksamma hållbar och beständig stadsutveckling i utemiljöer som görs med stil och med trä. Avsikten är att lyfta fram goda exempel som kan inspirera till att bygga mer med trä i stadsmiljöer.

– Runt om i Sverige byggs kontinuerligt nya stadsdelar och befintliga områden renoveras eller kompletteras. Vi vill uppmärksamma hållbar och beständig stadsutveckling som görs med stil och som uppförs i trä, säger Fredrik Westin, vd för Svenska Träskyddsföreningen.

För att bli aktuell som pristagare gäller det också att kunna påvisa att aktörerna tagit tillvara trämaterialets tekniska och estetiska egenskaper.

– Detta är faktorer som också påverkar den förväntade livslängden och dessa medför också ett resurseffektivt underhåll, säger Fredrik Westin.

Fem projekt har hittills blivit nominerade, däribland den upprustade och moderniserade Rådhusparken i Umeå, Vattentorget i centrala Växjö och den restaurerade Jälundsbron i Gnesta. Nomineringstiden löper till och med den 9 augusti. Den slutliga vinnaren kommer att uppmärksammas under hösten 2020.

Sponsrat innehåll från Abetong
ANNONS
Annons
Annons

Lämna en kommentar


Regler för kommentarer på Hållbart Byggande

Vi ser gärna att du som läsare bidrar med synpunkter och tankar. Tänk dock på att hålla en god ton. Diskussioner och synpunkter välkomnas liksom kritik, däremot bör det handla om sakfrågan och inte om en person. Vi önskar en civiliserad ton i vårt kommentarsfält och alla påhopp, kränkningar, stötande språk eller uttryck tas bort.

PROVA HÅLLBART BYGGANDE UTAN KOSTNAD

FULL TILLGÅNG TILL ALLT INNEHÅLL

Nu vill vi erbjuda dig att prova på hela vårt innehåll. Genom Hållbart Byggande får du uteslutande kvalitetsjournalistik och en heltäckande bevakning av bygg- och fastighetssektorn – alltid med ett hållbarhetsperspektiv. Nyheter, aktuella projekt, intervjuer, fördjupningar, analyser, branschtrender, karriär och mycket mer.

2 månader gratis. Avsluta när du vill.