Studio Stockholm Arkitektur har ritat Sveriges snyggaste kontor – Återbrukskontoret för Fabege är årets vinnare

Fabege – Återbrukskontoret

Studio Stockholm Arkitektur har ritat Sveriges snyggaste kontor – Återbrukskontoret för Fabege är årets vinnare

ANNONS
[aas_zone zone_id="20304"]

Annons
[aas_zone zone_id="10948"]
Annons

För fjärde gången står Studio Stockholm Arkitektur bakom Sveriges snyggaste kontor. Det stod klart efter att priset idag tilldelats Fabeges “Återbrukskontoret”, för vilka Studio Stockholm agerat ansvarig inredningsarkitekt. Av de totalt tio finalplatserna stod Studio Stockholm bakom fyra, vilket aldrig tidigare hänt i tävlingens historia.

Idag avgjordes den prestigefyllda tävlingen Sveriges snyggaste kontor, som i år delas ut för trettonde gången. Priset uppmärksammar det kontor som bäst svarar upp mot kriterierna design, arbetsmiljö och nytänkande, och årets upplaga slog rekord i hög konkurrens.

Starkt fokus på hållbarhet

Totalt nominerades 85 kontor som gemensamt fick över 48 000 röster från det svenska folket. När den slutgiltiga vinnaren röstades fram utav deltagarna på Stora Kontorsdagen stod det klart att årets vinnare är Fabege med “Återbrukskontoret”, för vilka Studio Stockholm agerat ansvarig inredningsarkitekt.

– Det är verkligen en fantastisk och hedrande känsla att Studio Stockholm återigen får ta emot denna utmärkelse, särskilt för ett projekt med så starkt fokus på hållbarhet. Vi är stolta över att ha skapat ett projekt där vi inte bara återbrukar möbler, utan även återanvänder partier och ytskikt. Detta speglar vår filosofi att kombinera affärsförståelse med kreativitet och att skapa en plats med både själ och identitet, säger Karolina Nyström, inredningsarkitekt på Studio Stockholm.

Annons

– Jag känner stor glädje och stolthet över den uppmärksamhet detta projekt fått. Det handlar inte bara om kontorets estetik, utan även om själen som man möts av i dessa utrymmen, säger Stefan Dahlbo, VD för Fabege.

Mer än en arbetsplats

Återbrukskontoret i Solna Business Park är en manifestation av Fabeges engagemang för hållbarhet, där återbruk inte bara står i fokus utan utgör hela kärnan i projektet. I samarbete med Studio Stockholm förvandlades ett tidigare alldagligt kontor till en miljö där varje beslut, från valet av byggmaterial till möbler, grundades i återbruk. Genom att återanvända material från andra Fabeges fastigheter, skapades inte bara en minskad klimatpåverkan utan även en unik arbetsmiljö som harmoniserar med Fabeges designkoncept och hållbarhetsideal. Detta kontor är mer än en arbetsplats; det är ett showroom och en inspirationskälla för framtida projekt, som visar hur design och miljöhänsyn kan samverka harmoniskt.

Studio Stockholm bidrog med totalt fyra kontor i årets upplaga av tävlingen, varav alla röstades fram till en finalplats – Klarna, Cirio Advokatbyrå, Svenska Spel i Visby, och Fabeges Återbrukskontor. Tidigare har Studio Stockholm erhållit utmärkelsen med spelföretaget Dice 2016, spelbolaget Kindred 2019 och spelföretaget King 2021.

[aas_zone zone_id="20603"]
[aas_zone zone_id="20031"]

Relaterade artiklar

Lämna en kommentar


Regler för kommentarer på Hållbart Byggande

Vi ser gärna att du som läsare bidrar med synpunkter och tankar. Tänk dock på att hålla en god ton. Diskussioner och synpunkter välkomnas liksom kritik, däremot bör det handla om sakfrågan och inte om en person. Vi önskar en civiliserad ton i vårt kommentarsfält och alla påhopp, kränkningar, stötande språk eller uttryck tas bort.