ANNONS
Studenthuset utsedd till Årets Bygge

Studenthuset utsedd till Årets Bygge

annons
ANNONS

Studenthuset vid Linköpings universitet, uppförd av Akademiska Hus, blev vinnaren av Årets Bygge.

Bygget av Studenthuset har pågått sedan maj 2017 och Akademiska Hus har investerat cirka 460 miljoner kronor i de 16 100 m2 stora lokalerna.

– Att ett av Akademiska Hus byggprojekt åter igen utses till Årets Bygge är naturligtvis väldigt glädjande. Tillsammans med Linköpings universitet och övriga inblandade parter har vårt mål varit att skapa en miljö där studenterna känner sig hemma och där vi genom ett gott samarbete har byggt ett nytt studenthus som ligger i hållbarhetsmässig framkant, säger Hayar Gohary, projektdirektör på Akademiska Hus.

Byggnaden har uppnått Miljöbyggnad Guld genom att energilösningar, inomhusmiljön och materialval har optimerats ur hållbarhetssynpunkt. Mycket av inredningen är återbruk och några möbler har studenter från Malmstens Linköpings universitet har designat.

– Det är otroligt roligt att Studenthuset vinner Årets Bygge. Det är ett fantastiskt hus som överträffar den vision och de förhoppningar vi hade om huset. Vi ville att det skulle fyllas av myller, vara en mötesplats över gränser, en plats att trivas på och som skulle användas för många olika typer av ändamål. Det har vi fått och mer därtill. Alla älskar huset! säger Karolina Ganhammar, universitetsarkitekt vid Linköpings universitet. Hållbarhet har varit ett ledord för oss hela projektet igenom allt ifrån ekologisk, ekonomisk och social hållbarhet, men jag skulle också vilja lägga till hållbart samarbete, för det är tack vare vårt fantastiska, och vågar jag påstå unika, samarbete i alla led som vi är där vi är idag.

Sponsrat innehåll från Abetong
ANNONS
Annons

Relaterade artiklar

Annons

Lämna en kommentar


Regler för kommentarer på Hållbart Byggande

Vi ser gärna att du som läsare bidrar med synpunkter och tankar. Tänk dock på att hålla en god ton. Diskussioner och synpunkter välkomnas liksom kritik, däremot bör det handla om sakfrågan och inte om en person. Vi önskar en civiliserad ton i vårt kommentarsfält och alla påhopp, kränkningar, stötande språk eller uttryck tas bort.

PROVA HÅLLBART BYGGANDE UTAN KOSTNAD

FULL TILLGÅNG TILL ALLT INNEHÅLL

Nu vill vi erbjuda dig att prova på hela vårt innehåll. Genom Hållbart Byggande får du uteslutande kvalitetsjournalistik och en heltäckande bevakning av bygg- och fastighetssektorn – alltid med ett hållbarhetsperspektiv. Nyheter, aktuella projekt, intervjuer, fördjupningar, analyser, branschtrender, karriär och mycket mer.

2 månader gratis. Avsluta när du vill.