Stora Enso stoppar produktion och försäljning i Ryssland

Foto: Patrik Lindén

Stora Enso stoppar produktion och försäljning i Ryssland

ANNONS

Annons

Stora Enso uppger att de tills vidare kommer att stoppa all produktion och försäljning i Ryssland på grund av den pågående invasionen i Ukraina.

Stora Enso har i Ryssland tre anläggningar för wellpapproduktion och två sågverk, med totalt cirka 1 100 anställda. Företaget kommer också att stoppa all export och import till och från Ryssland. Bolaget uppger vidare att en åtgärdsplan har aktiverats för att säkerställa insatsmaterial från andra källor.

– Kriget i Ukraina är oacceptabelt och vi står helt bakom sanktionerna. Vi kommer nu att rikta allt vårt fokus på att stötta våra kunder och säkerställa välbefinnandet hos våra anställda, säger Annica Bresky, vd och koncernchef Stora Enso.

Stora Ensos totala försäljning i Ryssland står för cirka 3 procent av koncernens totala intäkter.

Sponsrat innehåll från Soltech

Relaterade artiklar

Lämna en kommentar


Regler för kommentarer på Hållbart Byggande

Vi ser gärna att du som läsare bidrar med synpunkter och tankar. Tänk dock på att hålla en god ton. Diskussioner och synpunkter välkomnas liksom kritik, däremot bör det handla om sakfrågan och inte om en person. Vi önskar en civiliserad ton i vårt kommentarsfält och alla påhopp, kränkningar, stötande språk eller uttryck tas bort.