Stor efterfrågan på miljösmart boende

illustration-CBI-Fastigheter

Stor efterfrågan på miljösmart boende

ANNONS
[aas_zone zone_id="20304"]

Annons
[aas_zone zone_id="10948"]
Annons

Enligt en undersökning från CBI Fastigheter vill fler än hälften av svenskarna bo i en energieffektiv fastighet.

I maj 2014 genomförde CBI Fastig-heter en undersökning kring svenskarnas attityd till energieffektivt boende i samarbete med Novus där 1071 personer i åldern 18-79 deltog. Enligt undersökningen är energibesparing i boendet en viktig fråga för de tillfrågade: 29 % svarade att det är mycket viktigt, medan 54 % angav att det är ganska viktigt.

Drygt hälften av de svarande i undersökningen, 54 %, vill hellre bo i ett energieffektivt hus eller lägenhet än i en konventionell fastighet, medan 32 % var osäkra i frågan.

I undersökningen tittade man även på hur svenskarna vill att deras framtida boende ska lösa elförsörjningen? På den här frågan märktes det enligt CBI Fastigheter tydliga skillnader mellan bland annat kön och olika delar av landet. Medan männen vurmar särskilt mycket för solceller (38 %), valde kvinnorna i större utsträckning alternativet ”Spelar ingen roll, bara det är snällast möjliga mot miljön” (47 %). I området Småland och öarna finns högst andel solcells-anhängare. Här vill varannan person (51 %) att den framtida elförsörjningen kommer från solceller. I Norrland tycker man om vattenkraft nästan dubbelt så mycket som resten av landet – 22 % av befolkningen i regionen vill att elförsörjningen kommer från vattenkraft, jämfört med till exempel 13 % av invånarna i Sydsverige.

Undersökningen genomfördes i samband med projektstarten av CBI Fastigheters Brf Plushusen, en bostadsrättsförening med plushus i flerbostadsform.

Sponsrat innehåll från Blåkläder
[aas_zone zone_id="20603"]
[aas_zone zone_id="20031"]

Relaterade artiklar

Lämna en kommentar


Regler för kommentarer på Hållbart Byggande

Vi ser gärna att du som läsare bidrar med synpunkter och tankar. Tänk dock på att hålla en god ton. Diskussioner och synpunkter välkomnas liksom kritik, däremot bör det handla om sakfrågan och inte om en person. Vi önskar en civiliserad ton i vårt kommentarsfält och alla påhopp, kränkningar, stötande språk eller uttryck tas bort.