Stockholmshem återvinner träd i Rinkeby

Foto: Gustav Kaiser

Stockholmshem återvinner träd i Rinkeby

ANNONS
[aas_zone zone_id="20304"]

Annons
[aas_zone zone_id="10948"]
Annons

50 år gamla träd får nytt liv när det kommunala bostadsbolaget Stockholmshem flyttar tio lönnar i Rinkeby.

I samband med att ett garage ska rivas flyttas träden på Ljungbyplan i Rinkeby med hjälp av en specialmaskin till andra platser inom området i stället för att avverka dem.

– Att behöva ta ned stora och friska träd när vi bygger är slöseri med resurser. Det påverkar också miljön negativt. Därför räddar vi träden och flyttar dem till en plats i närheten. Och vad passar bättre än att göra det när Rinkeby fyller 50 årsäger Björn Ljung (L), styrelseordförande i Stockholmshem.

Flytten omfattar totalt tio lönnar med ett stamomfång mellan 60 och cirka 130 cm. Först grävs en grop där trädet som flyttas ska stå, trädet som ska flyttas tas upp och sätts sedan ner i gropen. Det riktas upp och eftervård och skötsel startar.

– Detta är vår första trädflytt och ett pilotprojekt. Vår förhoppning är att kunna bevara friska träd där det är möjligt som en del av vårt hållbarhetsarbete i framtida projekt, säger projektledare Mikaela Ericsson på Stockholmshem.

– Trädflytten görs med medel från vår interna klimatfond och har möjliggjorts tack vare ett fint samarbete mellan olika delar av Stockholmshem och externa samarbetspartners.

Sponsrat innehåll från Fristads
[aas_zone zone_id="20603"]
[aas_zone zone_id="20031"]

Relaterade artiklar

Lämna en kommentar


Regler för kommentarer på Hållbart Byggande

Vi ser gärna att du som läsare bidrar med synpunkter och tankar. Tänk dock på att hålla en god ton. Diskussioner och synpunkter välkomnas liksom kritik, däremot bör det handla om sakfrågan och inte om en person. Vi önskar en civiliserad ton i vårt kommentarsfält och alla påhopp, kränkningar, stötande språk eller uttryck tas bort.