Stena Fastigheter tar lån för trygghetsarbete

Jakob Nilsson, CFO Stena Fastigheter

Stena Fastigheter tar lån för trygghetsarbete

ANNONS

Annons

För första gången någonsin ger Handelsbanken ett hållbarhetslänkat lån, där arbete med trygghet ligger som grund. Lånet på 500 miljoner kronor tas av Stena Fastigheter och ska användas till att utveckla bolagets kvarter.

– Idag finns en mängd olika låneprodukter och det som sticker ut här är att vi linjerar direkt till våra ambitioner inom Agenda 2030 med mål 16, 11, 7 och 3. Genom att investera smart, bygga vidare på goda samarbeten och den kunskap vi har inom social hållbarhet så stärker vi kvarteren vi verkar i, säger Cecilia Fredholm Vaarning, kommunikation- och hållbarhetschef Stena Fastigheter.

Hållbarhetslänkningen i lånet utgår från Stena Fastigheters väsentlighetsanalys med trygghet, klimatavtryck och energieffektivitet i fokus. Konkret innebär det en reducering av klimatavtrycket i nyproduktionen, liksom energieffektivitet i ordinarie förvaltning. Lånet omfattar således Stena Fastigheters största hållbarhetsutmaningar: minskat klimatavtryck och ökad trygghet.

– Som långsiktig fastighetsägare känner vi oss säkra på att vårt trygghetsskapande arbete i kombination med ett långsiktiga ägande ger en positiv effekt i våra kvarter. Det här lånet är en viktig markör för oss, det ger en verifikation på att vårt arbete noteras av andra. Lånet har ett innovativt upplägg med en tydlig länkning till utvecklingen av trygghet i våra områden. Vi är stolta över att ta vår hållbara finansiering till nästa nivå tillsammans med Handelsbanken, säger Jakob Nilsson, CFO Stena Fastigheter.

– Vi är glada att kunna ge Stena Fastigheter incitament i deras hållbarhetsarbete och i synnerhet inte bara för miljömässiga mål utan även sociala åtgärder och skapande av trygghet i bostadsområden. Stena Fastigheter gör nu ett ännu tydligare åtagande för sina hållbarhetsmål genom att koppla dessa till finansieringen. Tillsammans kan vi bidra till en ökad samhällsnytta, säger Anna Lindvetter, rådgivare inom hållbar finansiering på Handelsbanken.

Sponsrat innehåll från Soltech

Relaterade artiklar

Lämna en kommentar


Regler för kommentarer på Hållbart Byggande

Vi ser gärna att du som läsare bidrar med synpunkter och tankar. Tänk dock på att hålla en god ton. Diskussioner och synpunkter välkomnas liksom kritik, däremot bör det handla om sakfrågan och inte om en person. Vi önskar en civiliserad ton i vårt kommentarsfält och alla påhopp, kränkningar, stötande språk eller uttryck tas bort.