Stena Fastigheter förstärker sitt arbete inom hållbarhet och utökar relationsförvaltningen

Claudia Andréasson och Sari Isberg är relationsförvaltare på Stena Fastigheter i Göteborg.

Stena Fastigheter förstärker sitt arbete inom hållbarhet och utökar relationsförvaltningen

ANNONS
[aas_zone zone_id="20304"]

Annons
[aas_zone zone_id="10948"]
Annons

Stena Fastigheter satsar nu ännu mer på social hållbarhet i Göteborg genom att förvärva ytterligare en relationsförvaltare. Claudia Andréasson kommer tillsammans med relationsförvaltare Sari Isberg bilda ett starkt team som ska expandera bolagets arbete med relationsförvaltning.

Stena Fastigheters arbete med relationsförvaltning bidrar till en positiv utveckling både för bolagets kunder och för staden som helhet. Arbetet utgår från platsens förutsättningar, behov och utmaningar – allt i samarbete med hyresgäster, kommun, skolor, ideella organisationer, myndigheter, föreningar och lokala eldsjälar.

– Vi har arbetat med relationsförvaltning i över 20 år och vet att det gör skillnad för många människor och bidrar till en bättre stad. Därför känns det fantastiskt roligt att vi nu växlar upp vårt sociala hållbarhetsarbete, säger Agneta Kores, VD Stena Fastigheter Göteborg.

Fyra fokusområden

Det sociala hållbarhetsarbetet utgår från FN:s globala hållbarhetsmål och har brutits ned till fyra fokusområden: trygghet, arbete, skola och fritid. Rent konkret kan det handla om allt från att förbättra den fysiska boendemiljön till att skapa roliga eller utvecklande aktiviteter i kvarteren samt arbete för att stärka frågan kring demokrati eller olika former av arbetsmarknadsinsatser.

Claudia Andréasson började sin nya roll i mitten av augusti. Hon är socionom och har erfarenhet av både utvecklingsarbete och projektledning. Claudia har arbetat med kompetensförsörjning och kommer närmast från Arbetsmarknad och vuxenutbildningsförvaltningen i Göteborg där hon varit utvecklingsledare.

– Jag kliver in i ett bolag som arbetar långsiktigt och med stor omtanke. Här har man fokus på relationer och arbetar lokalt där det gör skillnad. Jag ser fram emot att bidra till det goda arbete som görs, säger Claudia Andréasson.

Ger ungdomar verktygen

Genom åren har Claudia även arbetat med ungdomsfrågor inom olika föreningar samt inom idrotten. Hon har också uppdrag som extern expert vid bedömning av ansökningar hos Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor.

– Genom att engagera oss i ungdomars utveckling och ge dem verktygen att forma sin framtid, öppnar vi upp olika vägar som leder framåt och som ger dem en känsla av framtidstro och möjligheter, säger Claudia Andréasson.

I Göteborg bildar Claudia bildar team med Sari Isberg, relationsförvaltare på Stena Fastigheter sedan 2010. Sari har lång erfarenhet av att arbeta nära hyresgästerna, lokalt och i samverkan med andra kring trygghet, arbete, skola och fritid.

– Vi har en ständig dialog med våra hyresgäster och möter dem i deras boendemiljö för att veta vilka insatser vi ska genomföra. Det handlar om att lyssna och agera, samt att samverka med andra aktörer och kroka arm, för vi behöver vara många som bidrar i arbetet med att göra Göteborg till en ännu bättre stad, säger Sari Isberg.

Sponsrat innehåll från Rockwool
[aas_zone zone_id="20603"]
[aas_zone zone_id="20031"]

Relaterade artiklar

Lämna en kommentar


Regler för kommentarer på Hållbart Byggande

Vi ser gärna att du som läsare bidrar med synpunkter och tankar. Tänk dock på att hålla en god ton. Diskussioner och synpunkter välkomnas liksom kritik, däremot bör det handla om sakfrågan och inte om en person. Vi önskar en civiliserad ton i vårt kommentarsfält och alla påhopp, kränkningar, stötande språk eller uttryck tas bort.