Startskott för nya delningslägenheter på Södermalm

Startskott för nya delningslägenheter på Södermalm

Stockholmsbaserade bostadsoperatören COLIVE börjar nu arbetet med att iordningställa en första delningslägenhet på Södermalm i Stockholm. Lägenheten är en del av en storskalig satsning på delningslägenheter i olika svenska storstäder.

Under våren 2019 slås portarna upp till COLIVE LAB, en lägenhet i en vindsvåning invid Nytorget på Södermalm i Stockholm. I COLIVE LAB kommer 11-12 personer att kunna bo tillsammans i en delningslägenhet där hyresgästerna har sitt eget privata rum, men delar på ändamålsenliga umgängesytor och kök samt våningens två takterrasser. De gemensamma utrymmena inreds och möbleras av COLIVE och städning, internet med mera ingår i hyran.

– Vi kallar delningslägenheten på Södermalm för COLIVE LAB, för det är just vad det är. Utöver ett bra läge i ett socialt och modernt boende så kommer hyresgästerna i ”labbet” att vara en del i vårt arbete med att utveckla och skapa en riktigt bra boendeupplevelse med hög livskvalitet som vi tar lärdom av i våra storskaliga projekt, säger Katarina Liljestam-Beyer, COO och medgrundare, COLIVE.

Bostadsoperatören planerar att etablera 1000-tals bostäder i nyproducerade delningslägenheter i svenska storstadsområden. Målgruppen är unga vuxna med syfte att möta den yngre generationens efterfrågan på mer urbana och sociala bostadsformer till rimliga priser samt målgruppens önskan om flexibilitet och positiva inställning till att dela på resurser.

Sponsrat innehåll från Schneider Electric

Leave A Comment