SSAB levererar fossilfritt stål till Lindabs ventilationsprodukter

SSAB levererar fossilfritt stål till Lindabs ventilationsprodukter

ANNONS
[aas_zone zone_id="20304"]

Annons
[aas_zone zone_id="10948"]
Annons

SSAB och Lindab tar ytterligare ett steg i sitt partnerskap genom ett samarbete om fossilfritt stål. Från och med 2026 kommer SSAB att leverera fossilfritt stål till Lindab, för användning till ventilationssystem och byggprodukter.

– För oss på Lindab är frågan om fossilfritt stål central i vårt hållbarhetsarbete. Det är den enskilda åtgärd som får störst effekt på miljön. Vi har sedan länge en nära relation med SSAB och vi är mycket glada över samarbetet kring fossilfritt stål. Vi ser fram emot att kunna erbjuda våra kunder samma höga kvalitet som tidigare, men med ännu starkare hållbarhetsprofil, säger Ola Ringdahl, vd och koncernchef på Lindab.

År 2026 har SSAB för avsikt att förse marknaden med fossilfritt stål i kommersiell skala efter omställning av Oxelösunds masugnar till produktion med ljusbågsugn. SSAB:s stålproduktion baseras på järnsvamp som framställts med hjälp av HYBRIT-tekniken. Den innebär att kol och koks, som traditionellt använts för järnmalmsbaserad ståltillverkning, ersätts med fossilfri el och vätgas. Processen eliminerar i stort sett koldioxidutsläppen i stålproduktionen.

– Jag är glad att få välkomna Lindab som en partner för fossilfritt stål. Tillsammans bidrar vi till minskade koldioxidutsläpp i bygg- och ventilationssektorn och stärker konkurrenskraften samtidigt som vi bibehåller den höga kvaliteten på produkterna, säger Martin Lindqvist, vd och Koncernchef på SSAB. Vi bygger en fossilfri värdekedja hela vägen till slutkund.

Sponsrat innehåll från Fristads
[aas_zone zone_id="20603"]
[aas_zone zone_id="20031"]

Relaterade artiklar

Lämna en kommentar


Regler för kommentarer på Hållbart Byggande

Vi ser gärna att du som läsare bidrar med synpunkter och tankar. Tänk dock på att hålla en god ton. Diskussioner och synpunkter välkomnas liksom kritik, däremot bör det handla om sakfrågan och inte om en person. Vi önskar en civiliserad ton i vårt kommentarsfält och alla påhopp, kränkningar, stötande språk eller uttryck tas bort.