Soltech och Skanska inleder innovationssamarbete

Soltech och Skanska inleder innovationssamarbete

ANNONS

Annons

Soltech Energy och Skanska Kommersiell Utveckling Norden har ingått en samverkansförklaring kring innovationer för byggnadsintegrerade solenergilösningar.

Fokus för samverkan kommer att vara kommersiella fastigheters energioptimering. Ambitionen är att lansera ett gemensamt pilotprojekt
inom en tvåårsperiod.

– Vi ser ett stort värde i att gjuta samman vår solenergikompetens med Skanskas expertis för att skapa synergier där morgondagens hållbarhetslösningar föds. Tyngdpunkten kommer att ligga på att skapa skalbara helhetslösningar för att göra kommersiella fastigheter än hållbarare i framtiden. Jag vill tacka Skanska för ett gott samarbete hittills och ser mycket fram emot att bryta ny mark tillsammans, säger Anna Svensson, innovationschef, Soltech Energy.

– Det känns spännande att kunna ha Soltech i ryggen när vi lägger grunden för våra framtida innovationer med målet att skapa ännu bättre och hållbarare lösningar i våra kommande kommersiella fastighetsprojekt i våra nordiska marknader. Vi har högt ställda mål och tydliga kvalitets- och
miljöaspekter för allt vi gör. Därför är det viktigt att ha en kompetent partner som vi långsiktigt kan samarbeta med kring hållbar innovation. Just detta har vi hittat i Soltech, säger Henrik Ahnström, Director of Product, Process & Innovation.

Relaterade artiklar

Lämna en kommentar


Regler för kommentarer på Hållbart Byggande

Vi ser gärna att du som läsare bidrar med synpunkter och tankar. Tänk dock på att hålla en god ton. Diskussioner och synpunkter välkomnas liksom kritik, däremot bör det handla om sakfrågan och inte om en person. Vi önskar en civiliserad ton i vårt kommentarsfält och alla påhopp, kränkningar, stötande språk eller uttryck tas bort.