Söktjänst ska göra det enklare att hitta schysst byggare

Söktjänst ska göra det enklare att hitta schysst byggare

ANNONS

Annons

Byggföretagen lanserar söktjänsten Schyssta byggare för att göra det lättare för privatpersoner, bostadsrättsföreningar, offentliga och privata beställare att hitta utförare av byggtjänster med bland annat kollektivavtal och avtalsenliga löner.

– Det ska vara lätt att göra rätt. Vi vet att många har svårt att veta vart man ska vända sig för att hitta en seriös byggare. Med hjälp av den nya söktjänsten har vi nu gjort det betydligt enklare. På schysstabyggare.se hittar man hundratals byggföretag som har kollektivavtal, vill följa lagar och avtal och sätter säkerheten främst, säger Byggföretagens vd Catharina Elmsäter-Svärd.

I FOKUS: Dags för en rättvis byggbransch

På söktjänsten fyller man i vilken typ av beställare man är, vilken typ av jobb man önskar få utfört samt var i Sverige som jobbet behövs och får sedan förslag på olika byggföretag som matchar önskemålen.

– Gemensamt för alla byggföretag på Schyssta byggare är att man har avtalsenliga löner, pensionsavsättningar, försäkringar, genomgått särskilda utbildningar i arbetsmiljö och sund konkurrens, tillämpar ID06, skrivit under Byggföretagens uppförandekod och en hel del annat som visar att man är en schysst byggare, säger Catharina Elmsäter-Svärd.

På söktjänsten Schyssta byggare hittar man alla de medlemsföretag hos Byggföretagen som valt att aktivera sig för tjänsten. Den nya webbplatsen tillhandahåller även allmänna råd och tips för alla som anlitar en entreprenör. Under hösten kommer tjänsten att kompletteras med ytterligare material som ska göra det enklare att genomföra säkra upphandlingar.

Relaterade artiklar

Lämna en kommentar


Regler för kommentarer på Hållbart Byggande

Vi ser gärna att du som läsare bidrar med synpunkter och tankar. Tänk dock på att hålla en god ton. Diskussioner och synpunkter välkomnas liksom kritik, däremot bör det handla om sakfrågan och inte om en person. Vi önskar en civiliserad ton i vårt kommentarsfält och alla påhopp, kränkningar, stötande språk eller uttryck tas bort.