ANNONS
Skanska sluter hyresavtal med Vardaga

Skanska sluter hyresavtal med Vardaga

annons
ANNONS

Skanska har slutit ett 15-årigt hyresavtal med Vardaga för drift av ett egenutvecklat äldreboende som ska uppföras i Täby Park.

Äldreboendet omfattar cirka 5 600 kvadratmeter och får 80 lägenheter fördelade på fem våningar. Byggnaden är formad som ett ”V” och vetter mot ett grönområde samt det som framöver kommer att bli en skolgård.

Äldreboendet ska certifieras enligt LEED, guldnivå. Huset kommer bland annat utrustas med solceller på taket. Enligt Skanska kommer byggnaden att uppföras med endast hållbara byggmaterial och arbetet ska resultera i noll byggavfall till deponi. Byggnation påbörjas till sommaren och beräknas vara färdigt i början av 2022.

Täby Park kommer att växa fram och anta sin slutgiltiga form under de kommande två decennierna. Den nya stadsdelen kommer att omfatta totalt cirka 6 000 bostäder.

ANNONS
Annons

Relaterade artiklar

Annons

Lämna en kommentar


Regler för kommentarer på Hållbart Byggande

Vi ser gärna att du som läsare bidrar med synpunkter och tankar. Tänk dock på att hålla en god ton. Diskussioner och synpunkter välkomnas liksom kritik, däremot bör det handla om sakfrågan och inte om en person. Vi önskar en civiliserad ton i vårt kommentarsfält och alla påhopp, kränkningar, stötande språk eller uttryck tas bort.