Skanska kan bli bötfällda för illegal arbetskraft

Skanska kan bli bötfällda för illegal arbetskraft

ANNONS
[aas_zone zone_id="20304"]

Annons
[aas_zone zone_id="10948"]
Annons

Byggbolaget Skanska riskerar böter med anledning av ett misstänk fall av illegal arbetskraft på ett av företagets byggen.

Skanska renoverade flerbostadshus vid Valla Torg i Årsta söder om Stockholm åt det kommunala bostadsbolaget Stockholmshem. I samband med att en kontroll genomfördes av beställaren på arbetsplatsen i september 2018 ska två georgiska arbetare, utan id-handlingar, uppehållstillstånd eller arbetstillstånd ha upptäckts. Arbetarna ska ha arbetat åt en underentreprenör, rapporterar Svenska Dagbladet.

Läs mer: Dags för en rättvis byggbransch

I januari förra året gjordes en polisanmälan. Åklagare ska ha beslutat om åtal mot underentreprenören för brott mot utlänningslagen i februari i år. Underentreprenören, som uppges vara ett mindre företag inom byggstädning, och generalentreprenören Skanska kan komma att betala en ”särskild avgift” på 139 500 respektive 93 000 kronor.

Rättegången hålls den 29 april. Skanskas presschef Jacob Birkeland säger i intervjun med Svenska Dagbladet att bolaget inte kommenterar inte pågående rättsfall men påpekar att “självklart får inte svart arbetskraft förekomma på våra arbetsplatser”.

Sponsrat innehåll från Fristads
[aas_zone zone_id="20603"]
[aas_zone zone_id="20031"]

Relaterade artiklar

Lämna en kommentar


Regler för kommentarer på Hållbart Byggande

Vi ser gärna att du som läsare bidrar med synpunkter och tankar. Tänk dock på att hålla en god ton. Diskussioner och synpunkter välkomnas liksom kritik, däremot bör det handla om sakfrågan och inte om en person. Vi önskar en civiliserad ton i vårt kommentarsfält och alla påhopp, kränkningar, stötande språk eller uttryck tas bort.