Skanska investerar 540 miljoner i logistikbygge

Skanska investerar 540 miljoner i logistikbygge

ANNONS

Annons

Skanska investerar cirka 540 miljoner kronor i ett logistikprojekt i Helsingborg som är fullt uthyrt till Greenfood.

Projektet är beläget i Långeberga logistikområde i Helsingborg, i anslutning till knutpunkten E4/E6/E20 som förbinder Köpenhamn med Oslo och Stockholm. Den 44 000 kvadratmeter stora anläggningen kommer ha miljöfokus i allt från materialval, effektiva kylsystem till modern värmeåtervinning, skriver bolaget i ett pressmeddelande. En solcellsanläggning på taket kommer att täcka delar av byggnadens elbehov.

– Skanska har de senaste åren utvecklat logistikfastigheter på över 40 000 kvadratmeter i Helsingborg. I och med de nya anläggningarna adderar ytterligare lika mycket yta till samtidigt som vi fortsätter vårt arbete för att skapa ytterligare attraktiva logistikbyggrätter i området, säger Ida Granqvist, Marknadsområdeschef Logistik, Skanska Fastigheter Göteborg.

Byggkontraktet är värt cirka 400 miljoner kronor. Byggnadsarbetet inleddes under det andra kvartalet 2021 och planeras vara slutfört under det första kvartalet 2023.

 

Relaterade artiklar

Lämna en kommentar


Regler för kommentarer på Hållbart Byggande

Vi ser gärna att du som läsare bidrar med synpunkter och tankar. Tänk dock på att hålla en god ton. Diskussioner och synpunkter välkomnas liksom kritik, däremot bör det handla om sakfrågan och inte om en person. Vi önskar en civiliserad ton i vårt kommentarsfält och alla påhopp, kränkningar, stötande språk eller uttryck tas bort.