Skanska i miljonaffär – säljer Juvelen till Vasakronan

Skanska i miljonaffär – säljer Juvelen till Vasakronan

Skanska säljer det nyligen färdigställda kontorshuset Juvelen i centrala Uppsala för drygt 560 miljoner kronor till Vasakronan. Beräknat tillträde är i december 2019.

Fastighetens mark är triangelformad, vilket arkitekterna från Utopia tagit fasta på genom att låta triangelformen återkomma i hela byggnadens utformning såväl i byggnadselement som i glaspartier. Den har en total uthyrbar yta om cirka 8 600 kvadratmeter fördelat på sju våningar plus ett entresolplan på våning 7.

Juvelen är belägen på Stationsgatan nära Uppsala Resecentrum och Vasakronans egen fastighet Magasin X.

– Den positiva utvecklingen av området fortsätter och läget förstärks ytterligare med bland annat bygget av vår egen fastighet Magasin X och förädlingen av kvarteret Hugin. Det är ett läge som är attraktivt redan idag och kommer att upplevas som ännu mer attraktivt framöver, säger Fredrik Wirdenius, vd Vasakronan.

– Vasakronans uthyrningsgrad i region Uppsala ligger på 98 procent och hyresutvecklingen är stabilt uppåtgående. Förvärvet av Juvelen är ett starkt tillskott till vår portfölj.

Byggnaden uppfyller både LEED Platinum och Mörkgrön nivå enligt Skanskas egen gröna karta, vilket bland annat innebär krav på användning av kemikalier utan innehåll av farliga ämnen, noll procent avfall till deponi och netto noll primärenergi.

 

Annons

Relaterade artiklar

Leave A Comment