ANNONS
Skanska gör mångmiljoninvestering i kontorsprojekt

Skanska gör mångmiljoninvestering i kontorsprojekt

annons
ANNONS

Skanska investerar cirka 420 miljoner kronor i ett nytt kontorsprojekt på Universitetsholmen i Malmö. Kontorshuset Aqua omfattar nio våningsplan och kommer att få en uthyrningsbar yta om cirka 10 000 kvadratmeter.

Fastigheten kommer att hälsocertifieras enligt den internationella standarden WELL. Byggnaden uppförs bland annat till att inspirera till mer utomhusvistelse. Varje kontor får en egen terrass anpassad för utomhusarbete, djupa fönstersmygar ska erbjuda sittyta och skapa utekänsla inomhus. Kontoret får en grön innergården med sittplatser och kanalpromenaden intill Aqua kan användas till walk-and-talks, lunchpromenader och träningspass i utegymmet. Projektet kommer också hållbarhetscertifieras enligt LEED, nivå Platinum. Byggnadsarbetet pågår och kontorshuset planeras att stå klart under det första kvartalet 2022.

Aqua blir en del av den andra etappen av kvarteret Citadellstaden, som omfattar både bostäder, kontor och butiker. Utöver kontorslokaler för runt 1 200 arbetsplatser bygger Skanska 220 bostäder i området. I år färdigställdes kontorsprojektet Aura, det sålde Skanska nyligen till Vasakronan för 430 miljoner kronor.

ANNONS
Annons

Relaterade artiklar

Annons

Lämna en kommentar


Regler för kommentarer på Hållbart Byggande

Vi ser gärna att du som läsare bidrar med synpunkter och tankar. Tänk dock på att hålla en god ton. Diskussioner och synpunkter välkomnas liksom kritik, däremot bör det handla om sakfrågan och inte om en person. Vi önskar en civiliserad ton i vårt kommentarsfält och alla påhopp, kränkningar, stötande språk eller uttryck tas bort.