ANNONS
Skandia Fastigheter rustar upp 124 hyresrätter i Danderyd

Skandia Fastigheter rustar upp 124 hyresrätter i Danderyd

annons
ANNONS

Skandia Fastigheter renoverar tre hus i Danderyd. Sammanlagt ska 124 lägenheter fräschas upp både invändigt och utvändigt, bland annat byts fönstren till en mer energieffektiv modell.

Det är på Golfvägen 10-14 i Danderyd, bredvid Mörby Centrum, som de tre husen ligger. Husen i Brf Postiljonen är 50 år gamla och en hel del behöver rustas upp. Ledningar för vatten och avlopp har blivit utslitna och våtutrymmena behöver nya tätskikt. Därtill blir det fler tvättstugor och uppgraderade allmänutrymmen samt upprustning av fasaderna. Lägenheternas kök, badrum, ventilation och alla ytskikt ska också bytas ut och renoveras. Det nya ventilationssystemet kommer att ge ytterligare energibesparingar och även bidra till ett förbättrat inomhusklimat. Husens fönster ska även bytas ut till en mer energieffektiv modell. Viss energieffektivisering av fastigheterna är sedan tidigare gjord genom ett byte av undercentralen till en modern fjärrvärmeanläggning.

Foto: Wester + Elsner

ANNONS
Annons

Relaterade artiklar

Annons

Lämna en kommentar


Regler för kommentarer på Hållbart Byggande

Vi ser gärna att du som läsare bidrar med synpunkter och tankar. Tänk dock på att hålla en god ton. Diskussioner och synpunkter välkomnas liksom kritik, däremot bör det handla om sakfrågan och inte om en person. Vi önskar en civiliserad ton i vårt kommentarsfält och alla påhopp, kränkningar, stötande språk eller uttryck tas bort.