Serneke bygger larmcentral i Örebro

Illustration AG Arkitekter

Serneke bygger larmcentral i Örebro

ANNONS

Annons

Intea Fastigheter har tecknat entreprenadavtal med Serneke för bygget av den nya samhällsgemensamma larm- och ledningscentralen i Örebro.

Byggnaden, som är den första av sitt slag i landet, kommer att innehålla gemensamma larm- och sambandslokaler för Polismyndigheten, MSB (Myndigheten för Samhällsskydd och Beredskap), Räddningstjänsten i Närke och SOS-alarm.

– Vi har arbetat med detta projekt sedan 2017 och har tillsammans med hyresgästen fått fram unika lokaler där säkerhet och miljö har legat i fokus. Det är spännande att få vara med och arbeta fram en helt ny typ av byggnad som är ett skyddsobjekt och kommer att miljöcertifieras enligt Breeam Excellent, säger Kjell-Åke Nilsson, affärsutvecklingschef på Intea.

Projektvärde om 405 miljoner

Hyresavtalet som har ingåtts med Polismyndigheten sträcker sig över 15 år. Hyresvärdet uppgår till drygt 25 miljoner kronor. Byggstart är beräknat till årsskiftet och väntas pågå fram till våren 2023.

– Vi är både glada och stolta att få förtroendet att bygga en sådan viktig funktion i samhället. Vi kommer att ta oss an projektet med samma engagemang och ansvar som vi alltid gör, säger Magnus Ryström, arbetschef på Serneke.

Projektet omfattar uppförande av nya specialanpassade lokaler om 11 600 kvm med ett projektvärde om ca 405 miljoner kronor.

Sponsrat innehåll från Cembrit

Relaterade artiklar

Lämna en kommentar


Regler för kommentarer på Hållbart Byggande

Vi ser gärna att du som läsare bidrar med synpunkter och tankar. Tänk dock på att hålla en god ton. Diskussioner och synpunkter välkomnas liksom kritik, däremot bör det handla om sakfrågan och inte om en person. Vi önskar en civiliserad ton i vårt kommentarsfält och alla påhopp, kränkningar, stötande språk eller uttryck tas bort.