SEB inför hållbarhetsrabatt på bolån

SEB inför hållbarhetsrabatt på bolån

ANNONS

Annons

Den 15 maj lanserar SEB sina gröna bolån som kommer att ge låntagare som bor i energieffektiva bostäder extra förmåner.

– Med våra gröna bolån vill vi sätta fokus på miljöfrågan för bostäder och gynna dem som väljer ett energisnålt boende eller gör investeringar som förbättrar energistandarden Det är också ett sätt för oss att möta den ökade efterfrågan på hållbara produkter, säger Mats Torstendahl, chef för Företag och Privatkunder på SEB, i ett pressmeddelande.

För att  kunna ansöka om ett grönt bolån hos SEB kommer det att behövas en energideklaration från 2014 eller senare som visar att huset eller bostadsrätten har energiklassificering A eller B (Boverkets riktlinjer för nyproduktion ligger i dagsläget på C).

– Självklart finns det mycket annat som vi skulle kunna ta hänsyn till, som exempelvis materialval, men vi börjar här och kommer framåt att kontinuerligt se över kriterierna. Bland annat kommer vi att titta närmare på olika miljömärkningar som exempelvis Svanen, säger Gabriel Lundström, hållbarhetsansvarig för Företag och Privatkunder på SEB, i pressmeddelandet.

Den första svenska banken att införa hållbarhetsrabatt på bolån var Ekobanken som 2014 införde rabatt för Svanenmärkta fastigheter.

Sponsrat innehåll från Soltech

Relaterade artiklar

Lämna en kommentar


Regler för kommentarer på Hållbart Byggande

Vi ser gärna att du som läsare bidrar med synpunkter och tankar. Tänk dock på att hålla en god ton. Diskussioner och synpunkter välkomnas liksom kritik, däremot bör det handla om sakfrågan och inte om en person. Vi önskar en civiliserad ton i vårt kommentarsfält och alla påhopp, kränkningar, stötande språk eller uttryck tas bort.