Samarbete för att göra återbruk till en naturlig del av byggbranschen

Samarbete för att göra återbruk till en naturlig del av byggbranschen

ANNONS
[aas_zone zone_id="20304"]

Annons
[aas_zone zone_id="10948"]
Annons

Gustavsberg och Holgers Stugmaterial har inlett ett samarbete för att erbjuda återbruk och upcycling av badrumsprodukter. Samarbetet syftar till att göra återbruk till en mer tillgänglig och kostnadseffektiv lösning för fastighetsbolag och installatörer.

I ett pilotprojekt på Västerhöjds Gymnasieskola i Skövde återanvänds WC-stolar och handfat i samband med en större renovering. Projektet är ett exempel på hur återbruk kan integreras i ordinarie leveranskedjor och bidra till en mer hållbar byggbransch.

Hållbart med minskad miljöpåverkan

“Vi är glada över att samarbeta med Holgers Stugmaterial och Västerhöjds Gymnasieskola i detta spännande projekt,” säger Mattias Virsgård, Affärsutvecklare inom hållbarhet på Gustavsberg. “Tillsammans visar vi att det är möjligt att göra affärer på ett hållbart sätt och samtidigt minska vår miljöpåverkan.”

Lars Eliasson på Holgers Stugmaterial betonar vikten av att göra återbruk tillgängligt för kunderna: “Vår containerlösning underlättar insamlingen av material för återbruk och vår expertis inom logistik gör det möjligt att erbjuda en kostnadseffektiv lösning.”

Behåller effektiviteten

Mattias Virsgård på Gustavsberg förklarar att alla produkter som återbrukas uppgraderas med den senaste tekniken för att minimera vatten- och energiförbrukningen: “Det är viktigt att återbruk inte sker på bekostnad av miljön. Genom att uppgradera produkterna säkerställer vi att de är lika effektiva, som nya produkter.”

Gustavsberg och Holgers Stugmaterial ser fram emot att fortsätta utveckla sitt samarbete och bidra till en mer hållbar byggbransch.

Sponsrat innehåll från Bimobject
[aas_zone zone_id="20603"]
[aas_zone zone_id="20031"]

Lämna en kommentar


Regler för kommentarer på Hållbart Byggande

Vi ser gärna att du som läsare bidrar med synpunkter och tankar. Tänk dock på att hålla en god ton. Diskussioner och synpunkter välkomnas liksom kritik, däremot bör det handla om sakfrågan och inte om en person. Vi önskar en civiliserad ton i vårt kommentarsfält och alla påhopp, kränkningar, stötande språk eller uttryck tas bort.