Säljstart för HSB Göteborgs trähus i Öjersjö

Säljstart för HSB Göteborgs trähus i Öjersjö

ANNONS

Annons

I Öjersjö strax utanför Göteborg säljstartar HSB Göteborg nu HSB brf Ramselyckan, 81 bostäder fördelade på 16 trähus, varav en del öronmärks till unga bostadsköpare.

Egna solcellsanläggningar producerar el och det finns även möjlighet till gemensam odling. Lägenheterna utformas som tvåor, treor och fyror med högt i tak och stora ljusinsläpp samt balkong eller egen uteplats. Under pandemin har efterfrågan på lite större lägenheter utanför städernas centrala områden ökat kraftigt, menar Kristian Isberg, affärsområdeschef Bygg och fastighet på HSB Göteborg.

– Pandemin har snabbat på en trend som kunde skönjas redan för flera år sedan; att människor värderar bostaden och kvaliteten på boendet högre. Det känns fantastiskt att vi redan nu kan erbjuda boenden där vi kan checka av i princip allt som efterfrågas av många av HSB Göteborgs medlemmar och kunder.

–I brf Ramselyckan har arkitekterna på Okidoki tagit fasta på de vackraste delarna av klassisk trähusbebyggelse och återskapat dem i modern tappning. Ett exempel är träpanelerna på undersidan av balkongerna, en detalj som gör mycket för känslan av det lilla extra. Brf Ramselyckan är byggnader som vi kan vara stolta över och som HSBs medlemmar kan trivas i om 100 – till och med om 150 år, säger Kristian Isberg.

En del av lägenheterna vigs till HSB Dela för att hjälpa unga köpare. Fem procent av lägenheterna blir HSB Dela-lägenheter och det innebär att HSB går in och delar på köpet tillsammans med en ung bostadsköpare.

Sponsrat innehåll från Cembrit

Lämna en kommentar


Regler för kommentarer på Hållbart Byggande

Vi ser gärna att du som läsare bidrar med synpunkter och tankar. Tänk dock på att hålla en god ton. Diskussioner och synpunkter välkomnas liksom kritik, däremot bör det handla om sakfrågan och inte om en person. Vi önskar en civiliserad ton i vårt kommentarsfält och alla påhopp, kränkningar, stötande språk eller uttryck tas bort.