Resurseffektivt byggande i fokus på Nordbygg Talks

Resurseffektivt byggande i fokus på Nordbygg Talks

ANNONS

Annons

I väntan på Nordbygg 2022 anordnas Nordbygg Talks den 20–23 april, ett digitalt evenemang på temat ”Resurseffektivt och hållbart byggande”.

– Det är ett helt nytt digitalt koncept där vi erbjuder kortfattad och lättillgänglig kunskap gratis under temat ”Resurseffektivt och hållbart byggande”. Programmet kommer vara helt gratis och lättillgängligt för alla via webben, berättar Peter Söderberg, projektledare för Nordbygg.

Det första temat att inleda Nordbygg Talks är renovering. Renoveringsdagen kommer innehålla forskarkunskap som Nationellt Renoveringscentrum kommer att presentera. Centret består av forskare från olika universitet, högskolor och institut och har sin administration i Lund.

– Vi kommer bland annat presentera en arbetsmodell som kallas SIRen-processen. Om man följer den ökar förutsättningarna för bättre resultat, bättre process och bättre ekonomi, och det blir lättare att välja klimatsmarta alternativ, säger Dennis Johansson, forskare i installationsteknik vid Lunds universitet.

Övriga teman under de fyra dagarna är Energismart byggande – från byggmaterial till inneklimat, innovation & nya affärsmodeller och Arkitekturdagen där Tidskriften Arkitektur och SISAB håller i en dag med fokus på skolan.

Sponsrat innehåll från Cembrit

Relaterade artiklar

Lämna en kommentar


Regler för kommentarer på Hållbart Byggande

Vi ser gärna att du som läsare bidrar med synpunkter och tankar. Tänk dock på att hålla en god ton. Diskussioner och synpunkter välkomnas liksom kritik, däremot bör det handla om sakfrågan och inte om en person. Vi önskar en civiliserad ton i vårt kommentarsfält och alla påhopp, kränkningar, stötande språk eller uttryck tas bort.