Regionchef på Peab utsedd till Årets Byggchef

Regionchef på Peab utsedd till Årets Byggchef

ANNONS

Annons

Liselott Bergkvist, regionchef på Peab Bygg Bostad Väst, har korats till branschens skickligaste chef av Byggcheferna, en branschförening inom Ledarna, och tidningen Byggvärlden.

Liselott får ta emot utmärkelsen för sin ledarstil med både hjärta och hjärna. “Hon har genom sitt engagemang, sin kompetens och värme en unik känsla för att bygga lag och tro på människors styrka genom att ge dem rätt ansvar. Men hon får inte bara enskilda medarbetare att blomma ut, utan har fått hela regionen i västra Sverige att prestera bättre för varje år både inom arbetsmiljö, hållbarhet och lönsamhet,” lyder en del av juryns motivering.

­– Jag är helt mållös, och det är inte ofta! Men jag är väldigt glad och stolt över detta och framförallt att det finns medarbetare som ville nominera mig, det blir jag varm i hjärtat av. Jag ska göra mitt absolut bästa för att fortsätta utvecklas och vara en så bra ledare som jag bara kan, säger Liselott Bergkvist.

Sätter laget före jaget

Hon hyllas även för regionens proaktiva arbetsmiljöarbete där Liselotte Bergkvist bland annat har tagit riskobservationer från en pappersprodukt till verklighet genom att tillsätta resurser. Hon beskrivs även som en tydlig, närvarande, genuin, trygg och uppskattad chef som sätter ”laget före jaget” och genomgående får fina resultat i NKI-mätningar och medarbetarundersökningar.

– Liselott är en värdig vinnare. Hon visar en stolthet över att arbeta i vår bransch som hon gjort i hela sitt yrkesverksamma liv. Detta genomsyrar hennes ledarstil med att vara en tydlig, närvarande, trygg och uppskattad chef som sätter laget före jaget. Hon får ihop helheten och har fått bra vitsord i alla kategorier som juryn bedömer, säger jurymedlemmen Marcus Malmström från Byggcheferna.

Liselott Bergkvist har jobbat i byggbranschen sedan 80-talet och haft roller som arbetsledare, platschef, arbetschef och regionchef. Hon har varit på Peab sedan 2004. I sin roll som regionchef ansvarar Liselott Bergkvist för 220 yrkesarbetare och tjänstemän. Största projektet just nu är Södra Älvsborgs sjukhus i Borås som är ett miljardprojekt.

ANNONS

Annons

Relaterade artiklar

Lämna en kommentar


Regler för kommentarer på Hållbart Byggande

Vi ser gärna att du som läsare bidrar med synpunkter och tankar. Tänk dock på att hålla en god ton. Diskussioner och synpunkter välkomnas liksom kritik, däremot bör det handla om sakfrågan och inte om en person. Vi önskar en civiliserad ton i vårt kommentarsfält och alla påhopp, kränkningar, stötande språk eller uttryck tas bort.