Projekt för gemenskap och social hållbarhet

Projekt för gemenskap och social hållbarhet

ANNONS
[aas_zone zone_id="20304"]

Annons
[aas_zone zone_id="10948"]
Annons

Umgänge över generationerna, samverkan grannar emellan och utökat socialt nätverk. Det är målsättningen när HSB Skåne, tillsammans med HSB Living Lab och Generation Marianne startar projekt i Lund.

Under våren startar HSB Skåne upp ett samverkansprojekt tillsammans Generation Marianne och HSB Living Lab i Arenastaden i Lund. Syftet med projektet är att skapa kontaktytor grannar emellan med målsättning att bryta ensamhet och ge förutsättningar för utökat socialt nätverk.

Att hitta vägar till ökad social gemenskap är något som alla tjänar på och kan bidra till ökat välmående. För HSB har gemenskap i bostadsrättsföreningar varit en hjärtefråga sedan starten för nästan 100 år sedan och i det här projektet vill man utforska om det finns metoder för att kicka igång granngemenskap.

Enkät till grund för aktiviteter

I projektet “Goda Grannar – social hållbarhet i flerbostadshus” kommer HSB Skåne tillsammans Generation Marianne och HSB Living Lab att utforska hur man kan få igång social gemenskap i ett bostadsområde i Arenastaden i Lund, där de boende i hyresrätterna i Kvarteret Målet och bostadsrättsföreningen HSB brf Nätet bjuds in att delta i projektet.

Genom en enkätundersökning med efterföljande workshop kommer de boende att kunna lämna önskemål på aktiviteter som sedan kan bilda de olika aktivitetsgrupperna. Aktiviteterna anpassas därmed helt efter deltagarnas behov, kunskap och intressen.

– I området där vi nu startar upp bor det personer i en blandad ålder och vi hoppas att de kommer att se möjligheter med att lära känna sina grannar och utöka sin umgängeskrets även över generationsgränserna. Vi hoppas att projektet faller väl ut så och ger lärdomar som går att applicera även i andra projekt och områden, säger Malin Bengtsson, kommunikationschef på HSB Skåne.

Uppstart med workshop för projektet kommer att vara 21 mars.

Sponsrat innehåll från Fristads
[aas_zone zone_id="20603"]
[aas_zone zone_id="20031"]

Relaterade artiklar

Lämna en kommentar


Regler för kommentarer på Hållbart Byggande

Vi ser gärna att du som läsare bidrar med synpunkter och tankar. Tänk dock på att hålla en god ton. Diskussioner och synpunkter välkomnas liksom kritik, däremot bör det handla om sakfrågan och inte om en person. Vi önskar en civiliserad ton i vårt kommentarsfält och alla påhopp, kränkningar, stötande språk eller uttryck tas bort.