Petra Krüger tar plats i SGBC:s styrelse

Foto NCC

Petra Krüger tar plats i SGBC:s styrelse

ANNONS

Annons

Sweden Green Building Council, SGBC, stärker styrelsen med två tunga branschnamn: Petra Krüger, Sverigechef NCC Property Development och Mats Hederos, vd AMF Fastigheter.

Petra Krüger och Mats Hederos ersätter två avgående ledamöter i styrelsen, Thorbjörn Hammerth, Vätterhem och Henrik Saxborn, Castellum. För valberedningen har det varit av yttersta vikt att behålla kompetensen från bostads- och fastighetsbranschen. Petra Krüger är Sverigechef på NCC Property Development och har över 25 års erfarenhet av bygg- och fastighetsbranschen. På Skanska har hon varit ansvarig för utveckling av bostads- och äganderätter i Göteborg och Öresundsregionen. Hon har även ansvarat för affärs- och projektutvecklingen av Skanskas och IKEA:s koncept Boklok i Sverige, Norge och Finland.

– Jag är mycket glad och ödmjuk inför förtroendet att bli invald i Sweden Green Building Councils styrelse och få ytterligare möjlighet att tillsammans med branschkollegor driva på utvecklingen mot ett hållbart samhälle. Att ha ett branschgemensamt forum för att diskutera, utbilda och påskynda utvecklingen är av avgörande betydelse för att säkra framdrift i dessa viktiga frågor, säger Petra Krüger, Sverigechef NCC Property Development.

Valberedningen har även velat stärka kopplingen till finanssektorn då bank och finans ökar kraven på miljöcertifieringar. Mats Hederos utsågs 2010 till vd för AMF Fastigheter, ett dotterbolag till pensionsbolaget AMF. Bolaget äger och förvaltar 35 fastigheter med ett marknadsvärde om cirka 73 miljarder.

– Det känns både hedrande och kul att bli invald i Sweden Green Building Councils styrelse. Som jag ser det är hållbarhetsfrågan helt avgörande. Lyckas vi inte få ned vårt klimatavtryck är det inte mycket annat som spelar någon roll. Jag ser därför mycket fram emot att engagera mig i det viktiga arbete organisationen gör, säger Mats Hederos, vd AMF Fastigheter.

– Vi är glada över att årsmötet delade vår uppfattning om att Petra Krüger och Mats Hederos är rätt personer att vara med och utveckla SGBC. Vi går nu in i en ny fas med ett omfattande strategiskt arbete för att stå rustade inför framtida utmaningar, säger Gustaf Landahl, valberedningens ordförande.

Relaterade artiklar

Lämna en kommentar


Regler för kommentarer på Hållbart Byggande

Vi ser gärna att du som läsare bidrar med synpunkter och tankar. Tänk dock på att hålla en god ton. Diskussioner och synpunkter välkomnas liksom kritik, däremot bör det handla om sakfrågan och inte om en person. Vi önskar en civiliserad ton i vårt kommentarsfält och alla påhopp, kränkningar, stötande språk eller uttryck tas bort.