• tisdag , 25 juni 2024


Panasonics 15KW CO2 kyl- och frysaggregat lanseras i Sverige

Panasonics 15KW CO2 kyl- och frysaggregat lanseras i Sverige

ANNONS
[aas_zone zone_id="20304"]

Annons
[aas_zone zone_id="10948"]

Ett nytt CO2 kyl- och frysaggregat från Panasonic lanseras i Sverige. Mindre miljöpåverkan och hög kvalitet gör att de passar perfekt för mindre livsmedelsbutiker, kiosker och bensinstationer.

  • Att kyla med CO2 har mycket lägre påverkan på miljön och den globala uppvärmningen
  • Unik 2-stegs CO– rotationskompressor
  • Den nya 2-stegsprocessen gör det möjligt att ständigt reglera trycket på vätskesidan av förångningen under hela året

I samband med Nordbyggmässan 2018 presenterade Panasonic 15kW CO2kyl- och frysaggregat i två versioner (standard och extra korrosionsskyddat). De här är speciellt utvecklade för mindre butikslokaler som exempelvis dagligvarubutiker, kiosker och bensinstationer. Aggregaten kommer att finnas tillgängliga på den nordiska marknaden inom kort.

Panasonic introducerade sina CO2 kylsystem i Europa sommaren 2017 med 4kW CO2 kyl- och frysaggregat, utvecklade främst för mindre kyl- och frysrum. Nu expanderas sortimentet och man förväntar sig en ännu större efterfrågan i framtiden.

Tillsammans för en bättre miljö
Genom att introducera det nya 15kW CO2 kyl- och frysaggregatet, i tillägg till 4kW aggregatet, gör nu att Panasonic kan leverera kompletta miljövänliga lösningar för mindre butikslokaler som kräver lösningar för flera diskar eller skåp samt kylskåp och frysdiskar. Produkterna kan leverera hög effektivitet tack vare Panasonics unika 2-stegs CO2-rotationskompressor. Tekniken som används för tryckkontroll ger kompakta och lätta enheter. Enheterna som introduceras här i Norden är utvecklade baserat på Panasonics tidigare erfarenheter i Japan där de har levererat omkring 8500 CO2kyl- och frysaggregat till över 3100 butiker och stormarknader sedan 2010.

Arbetet med att minska användningen av F-gaser (hydrofluorkarboner) började år 2015 i samband med införandet av de nya F-gasreglerna. I samband med mötena kring Montrealprotokollen i Kigali, Rwanda i oktober 2016, enades man om en global avveckling och ett mål på 85 procent minskning av användningen av F-gas. Panasonic kommer fortsätta att utveckla fler enheter som använder CO2 som köldmedium för att minska den globala uppvärmningen och kunna erbjuda miljömedvetna fastighetsägare ett bra alternativ.

Läs mer om Panasonic Heating & Cooling på https://www.aircon.panasonic.eu/SE_sv/

[aas_zone zone_id="20603"]
[aas_zone zone_id="20031"]

Relaterade artiklar

[the_ad_placement id="bottom-panorama-banner-nr-03"]
[the_ad_placement id="shortcode"]
Panasonic