• lördag , 13 juli 2024


Ny effektiv VRF-serie från Panasonic

Ny effektiv VRF-serie från Panasonic

ANNONS
[aas_zone zone_id="20304"]

Annons
[aas_zone zone_id="10948"]

Ett nytt VRF-system höjer nu ribban för miljö-, kvalitet- och komfortstandarden för kylning och uppvärmning i kommersiella byggnader. Den nya ECOi EX-serien har mycket hög effektivitet, SCOP, SEER och ger stor flexibilitet vid montering.

Den nya VRF-serien från Panasonic, ECOi EX 7 ME2, finns nu i tre storlekar och med en enkel utomhusmodell, från 25 kW till 63 kW i värmeläge. Det flexibla systemet gör det möjligt för installation av system upp till 189 kW. Flexibiliteten gör att Panasonic kan leverera omfattande värme- och kylningslösningar för alla sorters anläggningar – alltifrån små butikslokaler till stora industrianläggningar.

Den innovativa designen gör systemet till marknadens effektivaste invertersystem. Bland annat har värmeväxlaren tre sammankopplade ytor som ökar kapaciteten och effektiviteten och den förbättrade utformningen av bell mouth optimerar luftflödet. Utformningen gör att en större luftvolym kan passera genom anläggningen. Kompressorerna är inkapslade för att nå en extremt låg ljudnivå. En låg ljudnivå är särskilt viktigt för kommersiella verksamheter belägna i stadsmiljö. Även placeringen av röret inuti anordningen har optimerats, vilket förbättrat värmeväxlarens prestanda med fem procent. Värmeväxlaren har Bluefin-skyddande beläggning, så att systemet kan användas i ett tufft nordiskt klimat.

Flexibel montering och effektiv i kyla

ECOi EX-serien fungerar bra i det nordiska klimatet, med en värmekapacitet ned till minus 25 grader. Om temperaturen skulle gå åt andra hållet fungerar anläggningen i upp till 52 plusgrader. Inomhusenheten kan placeras upp till 200 meter från den enhet som är monterad utanför, vilket är en betydande ökning från den tidigare modellen. Inomhusenheten kan också placeras upp till 50 meter under utomhusenheten. Den totala längden av rör från en utomhusenhet kan nu vara upp till 1 000 meter, vilket ger installatören flexibilitet på stora och utmanande installationer. Den nya serien har även ett två-steg Intelligent Oil Management system, som minskar oljeutvinningstiden med upp till 90 procent.

Spara energi med fjärrstyrning och sensorer

Inomhusenheten använder Panasonic ECONAVI-sensorer som känner av när personer finns inomhus. Genom att minska värmen eller kylan när lokalen är tom spar systemet ström. Panasonic AC Smart Cloud gör det möjligt att centralisera hanteringen av värme- och kylanläggning via en surfplatta, smartphone eller en dator. Verksamheter kan bland annat kontrollera värme och kyla i flera kommersiella byggnader och ha full kontroll på alla enheter. Det här gör det möjligt till ytterligare energibesparingar.

More-Efficiency-ECOi-EXPanasonic strävar efter att minska miljöpåverkan av sina uppvärmnings- och kyllösningar. ECOi EX-serien har höga SCOP- och EER-värden. Serien har bland annat ESEER värde på 9,33, SEER- och SCOP-värden på upp mot 5,84, beroende på modell. Hög effektivitet och hög prestanda i kombination med flexibla installationsmöjligheter gör den nya Panasonic ECOi EX-serien till ett kostnadseffektivt och bra val för många projekt.

För mer information klicka här.

[aas_zone zone_id="20603"]
[aas_zone zone_id="20031"]

Relaterade artiklar

[the_ad_placement id="bottom-panorama-banner-nr-03"]
[the_ad_placement id="shortcode"]
Panasonic