• tisdag , 25 juni 2024


Förenklar drift av större värmepumpsanläggningar

ANNONS
[aas_zone zone_id="20304"]

Annons
[aas_zone zone_id="10948"]

Panasonic fortsätter utvecklingen av effektiva styrningslösningar för uppvärmnings- och kylningssystem och lanserar nu adaptern CZ-CAPRA1, som gör det möjligt att integrera andra typer av klimatanläggningar i ett centralt kontrollsystem.

Panasonics nya adapter gör det lättare att driva större värmepumpsanläggningar och att spara energi. Kontrolladaptern är monterad på varje enskild luftkonditioneringsenhet. På så vis kan de enheter som inte har P-Link-protokoll sammankopplas till den centrala styrenheten för Panasonic VRF eller GHP-system.

En typisk luftkonditioneringsinstallation, för kommersiellt bruk, kan vara ett Panasonic ECOi VRF-system sammankopplat till ett antal takmonterade enheter i en byggnad, där alla enheter drivs och styrs via ett centralt styrsystem. Därtill kan det även förekomma ytterligare, mindre utrymmen med ett antal separata inomhusenheter som drivs via ett multi-split-system. Tidigare, i denna typ av projekt, gick det inte att styra separata RAC-enheter via den centrala ECOi- kontrollen, eftersom de inte kunde kommunicera med P-Link-protokoll. Men med Panasonics nya adapter kan enheterna anslutas till det ECOi-systemet, vilket ger användare möjlighet att driva och styra delarna centralt ifrån. Detta ger större kontroll och ökad effektivitet.

Bättre kontroll ger lägre energiförbrukning

Den nya adaptern erbjuder flera olika styrfunktioner; enheterna kan stängas av och sättas på och både temperatur samt fläkthastighet justeras. Via adaptern kan systemet också tillfälligt ”blockera” användningen av fjärrstyrningen. Detta för att komma ifrån att personal eller andra justerar inställningarna, och därigenom potentiellt slösar energi. CZ-CAPRA1-adaptern tillåter även varje enhet att integreras i ett BMS-system, vilket ger ytterligare kontroll och övervakning av dess funktion och energiförbrukning. Adaptern är också utrustad med två externa in- och utgångar för att via den centrala styrningen enkelt kunna övervaka onormala driftstopp eller larmstatus för varje enskild enhet där adaptern är installerad.

Innovation från Panasonic

Den nya CZ-CAPRA1-adaptern är en viktig innovation från Panasonic då den möjliggör för slutanvändare med stora fastighetsbestånd, och en mängd av luftkonditioneringssystem, att förena alla dessa system i ett centralt styrsystem. Det här gör det med andra ord mycket enklare för användare att administrera flera olika anläggningar och uppnå betydande energibesparingar.

För mer information om Panasonics portfölj av effektiva styrningslösningar för uppvärmnings- och kylningssystem, besök oss på: http://www.aircon.panasonic.eu/SE_sv/control/

[aas_zone zone_id="20603"]
[aas_zone zone_id="20031"]

Relaterade artiklar

[the_ad_placement id="bottom-panorama-banner-nr-03"]
[the_ad_placement id="shortcode"]
Panasonic